Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Ακυρώνει τις συναντήσεις του ο Κουρτς – Θετικός στον κορονοϊό στενός συνεργάτης του

Επίσης, υπάρχει και τέταρτη περίπτωση μόλυνσης με κορονοϊό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Κόμματος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεργάτης του στενότερου κύκλου του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς βρέθηκε θετικός σε τεστ νέου κορονοϊού, όπως μετέδωσε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) επικαλούμενο την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη.

Σύμφωνα με το ΑΡΑ, τόσο ο Σεμπάστιαν Κουρτς όσο και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, θα υποβληθούν σε τεστ, όπως και όλοι οι υπάλληλοι του περιβάλλοντος τους, ενώ έως ότου είναι διαθέσιμο το αποτέλεσμα των τεστ, ακυρώνονται όλες οι συναντήσεις τους.

Με τον συγκεκριμένο συνεργάτη, που ακόμη είναι άγνωστο για ποιόν πρόκειται, ο καγκελάριος και ο αντικαγκελάριος είχαν έλθει τελευταία σε επαφή την περασμένη Τετάρτη (30/09), ενώ ο ίδιος είχε αρνητικό τεστ κορωνοϊού μία ημέρα νωρίτερα.

Τη Δευτέρα (05/10) έγινε επίσης γνωστό ότι υπάρχει και τέταρτη περίπτωση μόλυνσης με κορονοϊό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Κόμματος, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Oesterreich».

Περίπτωση κορονοϊού – που είχε αξιολογηθεί τότε ως «μεμονωμένο γεγονός» – είχε εντοπιστεί στις αρχές Αυγούστου στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη, της οποίας οι υπηρεσίες είχαν λειτουργήσει με κάποιους περιορισμούς για μερικές ημέρες, ενώ ο ίδιος ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, για προληπτικούς λόγους, δεν είχε βρεθεί για λίγα εικοσιτετράωρα στο γραφείου του εκεί, και είχε υποβληθεί σε διαδοχικά τεστ για κορονοϊό.

Όπως είχε αναφερθεί, ο συνεργάτης της Καγκελαρίας, ο οποίος, έπειτα από την εμφάνιση συμπτωμάτων, είχε οργανώσει τότε ένα ιδιωτικό τεστ με θετική έκβαση, δεν είχε να κάνει με τον αυστριακό καγκελάριο, καθώς εκτελεί κυρίως γραμματειακή εργασία, όπως δεν είχε να κάνει και με τις τις δύο υπουργούς Καγκελαρίας, την Καρολίνε Έντσταντλερ και τη Σουζάνε Ράαμπ.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι εξαιτίας της θετικής έκβασης ενός τεστ ρουτίνας για κορωνοϊό σε μέλος της αυστριακής αντιπροσωπείας, είχε αναβληθεί μόλις μία ημέρα νωρίτερα, το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και την Κύπρο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ανακοινώνοντας την αναβολή της επίσκεψης, η εκπρόσωπος του υπουργού, είχε διευκρινίσει ότι ο υπάλληλος δεν είχε συμπτώματα και είχε σταλεί σε καραντίνα, ενώ το τεστ για τον υπουργό Εξωτερικών ήταν αρνητικό, και, δεδομένου ότι δεν ήταν σε άμεση επαφή με τον ενδιαφερόμενο, ο υπουργός δεν χρειαζόταν να βρίσκεται σε καραντίνα, ωστόσο, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, «οτιδήποτε άλλο εκτός από μια ματαίωση θα ήταν ανεύθυνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ