Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Τουρκικό υπουργείο Ενέργειας: Το Yavuz επέστρεψε για εργασίες συντήρησης (video)

«Μετά τις προετοιμασίες στο λιμάνι, θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις του σε νέα τοποθεσία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Mε καθυστέρηση σχεδόν 24 ωρών το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε τελικά ότι το γεωτρύπανο «Yavuz» επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας για λόγους συντήρησης. Με μία ανακοίνωση, παρόμοια με εκείνη για το ερευνητικό «Oruc Reis», υποστηρίζει ότι επέστρεψε για εργασίες συντήρησης, ανεφοδιασμού και προετοιμασίας της επόμενης αποστολής του.

«Ολοκληρώνοντας τις εργασίες που ξεκίνησε στο τεμάχιο Σελτσούκος-1 στις 24 Απριλίου, το γεωτρύπανο “Yavuz” επέστρεψε στο λιμάνι Τασουτζού για προετοιμασία της επόμενης αποστολής του και για εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού.

Μετά τις προετοιμασίες στο λιμάνι, το “Yavuz” θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις του σε νέα τοποθεσία», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας.

Την ίδια ώρα, το ερευνητικό πλοίο «Barbaros Hayrettin Pasa» παραμένει νοτιοανατολικά της Κύπρου και οι δραστηριότητές του έχουν παραταθεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Κομισιόν: Ευπρόσδεκτο βήμα η αποχώρηση του «Γιαβούζ», ελπίζουμε να δούμε όμοια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση

«Eυπρόσδεκτο βήμα» χαρακτήρισε η Κομισιόν την αποχώρηση του «Yavuz», τονίζοντας ότι αναμένονται περαιτέρω αντίστοιχα βήματα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων σημείωσε ότι «η αποχώρηση του “Γιαβούζ” αποτελεί ακόμη ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την οποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε να δούμε όμοια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως υπογράμμισαν οι ηγέτες (κατά τη Σύνοδο Κορυφής)».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ