Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Στις τουρκικές ακτές το «Yavuz» – «Eυπρόσδεκτο βήμα», λέει η Κομισιόν (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το τουρκικό σκάφος γεωτρήσεων «Yavuz», το οποίο εγκατέλειψε χθες, Κυριακή τη θέση του νοτιοδυτικά της Κύπρου, έφθασε στις τουρκικές ακτές, σύμφωνα με τον ιστότοπο στοιχείων ναυσιπλοΐας Refinitiv Eiko.

Το ίχνος του «Yavuz» δείχνει ότι το πλοίο βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας κοντά στο λιμάνι του Τάσουτσου, στην περιοχή της Μερσίνας.

Το «Yavuz» άρχισε τις δραστηριότητές του τον Ιούλιο 2019 ανατολικά της Κύπρου. Οι τελευταίες του δραστηριότητες νοτιοδυτικά της Κύπρου είχαν παραταθεί μέχρι στις 12 Οκτωβρίου.

Το ερευνητικό πλοίο «Barbaros Hayrettin Pasa» παραμένει νοτιοανατολικά της Κύπρου και οι δραστηριότητές του έχουν παραταθεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Κομισιόν: Ευπρόσδεκτο βήμα η αποχώρηση του «Yavuz», ελπίζουμε να δούμε όμοια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση

«Eυπρόσδεκτο βήμα» χαρακτήρισε η Κομισιόν την αποχώρηση του «Yavuz» τονίζοντας ότι αναμένονται περαιτέρω αντίστοιχα βήματα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων σημείωσε ότι «η αποχώρηση του “Yavuz” αποτελεί ακόμη ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την οποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε να δούμε όμοια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως υπογράμμισαν οι ηγέτες (κατά τη Σύνοδο Κορυφής)».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ