Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Αποκαλύψεις Τραμπ: Παραδέχθηκε ότι ήθελε να εξοντώσει τον Άσαντ – Ποιος τον εμπόδισε

Οι νέες δηλώσεις έρχονται σε αντίθεση με όσα είχε πει το 2018

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ενδεχόμενο να «εξοντώσει» τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ- Άσαντ το 2017 είχε εξετάσει ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, σε αντίθεση με παλαιότερες δηλώσεις του.

Τελικά αυτό δεν συνέβη καθώς ο επικεφαλής του Πενταγώνου εκείνη την εποχή, ο Τζιμ Μάτις, διαφωνούσε σε αυτό.

«Θα προτιμούσα να τον εξοντώσω. Είχα σιγουρευτεί ότι αυτό θα σχεδιαζόταν» μετά τη χημική επίθεση τον Απρίλιο του 2017 που αποδόθηκε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ- Άσαντ, δήλωσε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, στην εκπομπή Fox&Friends.

«O Μάτις δεν ήθελε να το κάνει. Ο Μάτις ήταν σε μεγάλο βαθμό ένας υπερτιμημένος στρατηγός, ένας φρικτός στρατηγός, ένας κακός ηγέτης και τον άφησα να φύγει», πρόσθεσε.

Άλλα είχε δηλώσει το 2018

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει αντίθετα ότι ουδέποτε είχε μιλήσει με τον υπουργό του στο Πεντάγωνο για την πιθανή δολοφονία του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Ποτέ δεν συζητήθηκε αυτό, ποτέ δεν εξετάστηκε καν», είχε πει ο Τραμπ.

Ο Τραμπ είχε ερωτηθεί μέσα στο Οβάλ Γραφείο για ένα απόσπασμα του βιβλίου «Fear: Trump in the White House» του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουαρντ, σύμφωνα με το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται να είχε τηλεφωνήσει στον Μάτις και να του είχε πει χωρίς περιστροφές ότι ήθελε να δολοφονήσει τον Σύρο πρόεδρο.

Ο Τζιμ Μάτις ανακοίνωσε στις 20 Δεκεμβρίου ότι εγκατέλειπε τη θέση του υπουργού Άμυνας, επικρίνοντας κυρίως τη στρατηγική που ακολουθούσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη διπλωματία μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ