Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Επικοινωνία Σχοινά – Μητσοτάκη για τη Μόρια – «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα» (video)

«Έχω ήδη συμφωνήσει να χρηματοδοτήσω την άμεση μεταφορά και διαμονή στην ηπειρωτική χώρα των υπόλοιπων 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων», έγραψε η Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έτοιμη να παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα για τη φωτιά στη Μόρια και τη δραματική κατάσταση που ζει η Λέσβος δηλώνει η Κομισιόν δια στόματος Μαργαρίτη Σχοινά. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Γερμανίας. Την ώρα που στην Αθήνα ήταν σε εξέλιξη η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης εκφράζοντάς του την ετοιμότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες.

Αντίστοιχα, η Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον, έγραψε: «Οι σκέψεις και η έννοια μου είναι με τους ανθρώπους της Λέσβου και συγκεκριμένα τους μετανάστες και το προσωπικό που εργάζεται στο Μόρια. Είμαι σε επαφή με τον υπουργό Ελλάδας και τις τοπικές αρχές σχετικά με την πυρκαγιά ….Έχω ήδη συμφωνήσει να χρηματοδοτήσω την άμεση μεταφορά και διαμονή στην ηπειρωτική χώρα των υπόλοιπων 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων. Η ασφάλεια και το καταφύγιο όλων των ανθρώπων στη Μόρια είναι η προτεραιότητα».

Συμπλήρωσε επίσης ότι η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, είναι ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς.

Από την πλευρά της και η Βόννη αναφέρει ότι θα προσφέρει βοήθεια. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ