Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Νέες βολές Κουρτς σε Τουρκία: Η ΕΕ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων

Η ΕΕ θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η χώρα συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η χώρα συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ξανά ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

«Είναι επικίνδυνο να δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι σωστό να επιβάλουμε κυρώσεις στη Λευκορωσία, αλλά τι κάνουμε με την Τουρκία;», διερωτήθηκε ο Κουρτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

«Υπάρχουν δημοσιογράφοι και μέλη της αντιπολίτευσης στη φυλακή εκεί (σ.σ. στην Τουρκία). Και τώρα επίσης παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο εις βάρος της Ελλάδας. Και τι κάνουμε; Κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε πάντα την συμπεριφορά του (Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν», πρόσθεσε ο αυστριακός καγκελάριος.

«Θέλουμε να τεθούν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και αν ξεπεραστούν, θέλουμε να υπάρχουν επιπτώσεις, έως κυρώσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και, κατά τη γνώμη μου, η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη», τόνισε ο αυστριακός καγκελάριος.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνεντεύξεις του το Σάββατο (05/09), ο αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, είχε καταγγείλει ως «απολύτως ανεπίτρεπτα» τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία των μεταναστών ως όπλο κατά της Ευρώπης και την παραβίαση, από μέρους της, του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος.

«Αλλάξτε τροπάριο, διαφορετικά θα σας ξεμπροστιάζουμε», υπογράμμισε την Κυριακή (06/09), ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. «Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ένα στοιχείο δυσκολίας», τόνισε ο ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ