Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Γάμος στο Περού «σχόλασε» νωρίτερα λόγω κορονοϊού – «Μπούκαρε» η αστυνομία στην εκκλησία

Οι μελλόνυμφοι, οι καλεσμένοι και ο πάστορας συνελήφθησαν γιατί παραβίαζαν τα μέτρα περιορισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ώρα που το ζευγάρι ετοιμαζόταν να μπει το «ναι» και να δεθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου, στην εκκλησία «μπούκαρε» η αστυνομία και τινάχτηκαν όλα στον αέρα. Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στο Περού, εξαιτίας του κορονοϊού.

Μετά την… εισβολή της αστυνομίας στον γάμο, οι μελλόνυμφοι, οι καλεσμένοι και ο πάστορας συνελήφθησαν γιατί παραβίαζαν τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού που ισχύουν στο Περού.

Ο γάμος γινόταν σε μια Πεντηκοστιανή εκκλησία στην πόλη Χουανκάγιο, στο κεντρικό Περού, όπου, όπως και η υπόλοιπη χώρα, ισχύουν αυστηρά μέτρα περιορισμών κατά της επιδημίας Covid-19.

«Γιόρταζαν έναν γάμο, που απαγορεύεται εντελώς, όπως κάθε συνάθροιση ανθρώπων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διοικητής της αστυνομίας Χοσέ Γκαρθία. «Προσπαθούμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του ιού, αλλά οι άνθρωποι δεν μας καταλαβαίνουν», είπε απηυδισμένος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Republica», οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην εκκλησία ακριβώς τη στιγμή της ιεροτελεστίας που ο πάστορας ρωτούσε το ζευγάρι αν δέχεται ο ένας τον άλλον. Η τελετή διακόπηκε και το ζευγάρι, ο ιερέας και οι 12 καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Αφέθηκαν όλοι τους ελεύθερους μετά από αρκετές ώρες κράτησης, χωρίς να πληρώσουν το πρόστιμο των 110 δολαρίων που προβλεπόταν για τον καθένα.

Με 29.687 θανάτους και περισσότερα από 683.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, το Περού είναι η τρίτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί σφοδρότερα από τον κορονοϊό, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ