Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Αντιεμβολιαστικό κίνημα στη Βραζιλία: Φοβούνται επέμβαση στο DNA και εμφύτευση τσιπ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι απόψεις του Ζαΐχ Μπολσονάρου φαίνεται ότι έχουν βρει πολλά… ανοιχτά αυτιά στη Βραζιλία.

Την ώρα, που για ακόμη ένα 24ωρο η χώρα κατέγραψε εκατοντάδες θανάτους και χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού, πολλοί δηλώνουν πως ακόμη κι αν βρεθεί το εμβόλιο, εκείνοι δεν πρόκειται να το κάνουν. Την Κυριακή (06/09) η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 447 θανάτους και 14.521 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Επίσης, 126.650 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα στη Βραζιλία εξαιτίας της Covid-19, ενώ το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 4,14 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, σε απόλυτα μεγέθη – τόσο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, όσο και αυτόν των μολύνσεων.

Δε θα εμβολιαστούν

Αλλά αυτό φαίνεται πως αγγίζει πολλούς. Γιατί το 5% των Βραζιλιάνων θα αρνηθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και ένα επιπλέον 20% απαντά ότι ενδέχεται να μην εμβολιαστεί, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα «O Estado de S. Paulo».

Οι λόγοι που έδωσαν εκείνοι που εκφράζουν επιφυλάξεις για τη λήψη ενός εμβολίου κατά της Covid-19 (της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός) περιλαμβάνουν αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του και αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας, όπως φόβοι για επέμβαση στον γενετικό κώδικα, ότι θα τους εμφυτευτεί ένα τσιπ αν εμβολιαστούν και ότι είναι φτιαγμένο από έμβρυα που προέρχονται από άμβλωση.

Το δείγμα της δημοσκόπησης της Ibope που διενεργήθηκε για τη μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz ήταν 1.000 άτομα σε όλη τη Βραζιλία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από εκείνους που εξέφρασαν απροθυμία να εμβολιαστούν, το 34% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών και το 36% είναι ευαγγελιστές Χριστιανοί. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 75% των Βραζιλιάνων θα εμβολιαστεί όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο.

Η έρευνα έγινε αφότου ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος υποβαθμίζει διαρκώς τη σοβαρότητα της πανδημίας, επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικοί όταν εμβόλια θα είναι διαθέσιμα.

Ινδία: Ξεπέρασε τη Βραζιλία σε κρούσματα

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν σήμερα τα 4,2 εκατομμύρια, με τη χώρα να ξεπερνά πλέον την Βραζιλία καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Με καταγεγραμμένα 4.204.613 κρούσματα, η Ινδία που αποτελεί το νέο hot-spot της υγειονομικής κρίσης ξεπέρασε τη Βραζιλία κατά 70.000 κρούσματα, που αναμένεται να παρουσιάσει την πιο πρόσφατη καταγραφή κρουσμάτων.

Η Ινδία που ανέφερε τη Δευτέρα (07/09) 90.802 κρούσματα, έχει τον ταχύτερα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων. Οι ΗΠΑ με περισσότερα από έξι εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης, παραμένει η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, παγκοσμίως.

Οι θάνατοι στην Ινδία παραμένουν σχετικά σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κατά το τελευταίο πενθήμερο αναφέρονται περισσότεροι από 1.000 ημερήσιοι θάνατοι.

Για τη σημερινή ημέρα, το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε 1.016 θανάτους από τον COVID-19, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 71.642 θανάτους.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ