Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, διορίστηκε εμπορικός σύμβουλος της Βρετανίας

Παρά τις επικρίσεις για τις συντηρητικές απόψεις του για τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η βρετανική κυβέρνηση διόρισε σήμερα Παρασκευή (5/9) τον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, ως εμπορικό σύμβουλο της Βρετανίας, απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις επικριτών και της αντιπολίτευσης ότι οι συντηρητικές απόψεις του για τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους τον καθιστούν ακατάλληλο να εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ορισμένοι βρετανοί βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ, δήλωσαν ότι ο 62χρονος Άμποτ, ο οποίος κυβέρνησε την Αυστραλία από το 2013 έως 2015, δεν είναι κατάλληλος για τη θέση στην οποία διορίστηκε.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διατελέσει σύμβουλος του βρετανικού Συμβουλίου Εμπορίου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά το 2017 για να προωθήσει τις εξαγωγές και τις εισερχόμενες επενδύσεις μετά το Brexit. Το Συμβούλιο στελεχώνεται από ηγετικές προσωπικότητες από τον κόσμο της πολιτικής και των επιχειρήσεων που ενεργούν ως σύμβουλοι.

«Το νέο Συμβούλιο Εμπορίου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να βοηθήσει τη Βρετανία να στηρίξει το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο», τόνισε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λιζ Τρας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ