Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ρωσία σε Ελλάδα: Απαράδεκτες σπέκουλες και υστερία για τις ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο (video)

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος εξέδωσε anti-NAVTEX, απατώντας στην τουρκική NAVTEX σε σχέση με τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για «περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας» σχετικά με τις ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο κάνει λόγο η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως «συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX – από την Τουρκία – για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα. Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων, ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου, είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους».

Κατά τη ρωσική πρεσβεία, «προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές “πλάτες” στην Τουρκία».

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα καλεί «εκείνα τα ελληνικά ΜΜΕ που προχώρησαν στη διάδοση της συκοφαντικής “πληροφορίας” να προβούν άμεσα και σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας στη δημοσίευση της απαραίτητης σε τέτοιες περιπτώσεις διάψευσης».

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος εξέδωσε anti-NAVTEX, στην οποία αναφέρεται πως η τουρκική NAVTEX σε σχέση με τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εκδόθηκε σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ