Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Ερντογάν σε Μέρκελ: Απαράδεκτο να υποστηρίζετε την εγωιστική συμπεριφορά της Ελλάδας (video)

Σκληρή στάση από τον τούρκο πρόεδρο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για την ανατολική Μεσόγειο και την κρίση στο Αιγαίο συνομίλησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Σεπτεμβρίου, η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, και ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το CNN Turk αναφέρει ότι ο τούρκος πρόεδρος κράτησε ιδιαίτερα σκληρή στάση στο τηλεφώνημα που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο, δηλώνοντας ότι είναι απαράδεκτο η εγωιστική και άδικη συμπεριφορά της Ελλάδας να υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες.

Σύμφωνα με το Open, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τόσο τη χώρα μας όσο και την Κύπρο ότι βρίσκονται πίσω από το αδιέξοδο και την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μέρκελ στην επίλυση του προβλήματος στην Ανατολική Μεσόγειο που προκλήθηκε από βήματα ή πρωτοβουλίες της Ελλάδας ή χωρών που την υποστηρίζουν.

Νωρίτερα, ο ανταποκριτής του Open, Παντελής Βαλασόπουλος, μετέδωσε ότι η αναμένονται επισκέψεις Γερμανών αξιωματούχων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Άγκυρα, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να αρχίσει ο διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ