Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

«Φωτιές» άναψε ανάρτηση της συμβούλου του Μπορέλ για Ελλάδα, Τουρκία και Αν. Μεσόγειο – Τι λέει η Κομισιόν

Δεν τη λες και σοφή τοποθέτηση...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια ανάρτηση της Νάταλι Τότσι, ειδικής συμβούλου του Ζοζέπ Μπορέλ, Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, στο twitter, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, ήταν αρκετή για να… «ανάψουν» τα αίματα και να αναγκαστεί η Κομισιόν να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα.

Η Τότσι έγραψε στον λογαριασμό της ότι «η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι παλιά διαμάχη για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν στην άκρη τις μάτσο πολιτικές και ανακαλύψουν ξανά το πνεύμα της διπλωματίας του σεισμού του ’99».

Όπως ήταν φυσικό, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο, ρωτήθηκε γι αυτή την τοποθέτηση της Τότσι και σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε ότι «οι απόψεις και οι θέσεις που μεταφέρονται από τον Ύπατο Εκπρόσωπο σχηματίζονται στις συζητήσεις με τα κράτη-μέλη. Η κ. Τότσι δεν χαράζει πολιτική για την Ε.Ε., είναι ειδική σύμβουλος, μεταξύ άλλων ευθυνών που έχει, και οι παρατηρήσεις της είναι προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της Ε.Ε., δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ