Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Die Welt: Γιατί οι τούρκοι στρατηγοί «απέρριψαν» το αίτημα Ερντογάν για θερμό επεισόδιο (video)

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας για τις ενέργειιες του τούρκου προέδρου και της στρατιωτικής ηγεσίας της γειτονικής χώρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήθελε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στη Μεσόγειο και η γερμανική εφημερίδα αποκάλυψε το γιατί οι τούρκοι στρατηγοί «απέρριψαν» το συγκεκριμένο αίτημα.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα της «Die Welt»… «Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

Με άλλα λόγια να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο χωρίς να υπάρξουν, ΌΜΩς, ανθρώπινες απώλειες. Αυτά τα σχέδια τα απέρριψαν οι τούρκοι στρατηγοί σύμφωνα με την «Die Welt».

Γιατί η στρατιωτική ηγεσία απέρριψε, όμως, το αίτημα Ερντογάν;

Την απάντηση δίνει και πάλι το δημοσίευμα της «Die Welt» και την παρουσίασε ο «ΣΚΑΪ»:

Όπως αναφέρει η συντάκτρια του άρθρου στη «Die Welt», Μάριον Σέντκερ, όταν προετοιμάζεται για πόλεμο, ο στρατός ακολουθεί μια ακολουθία βημάτων:

  • πρώτα, μυστικές συζητήσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη,
  • στη συνέχεια διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις,
  • ακολουθούν πολεμικές ασκήσεις υψηλού κόστους,
  • το επόμενο στάδιο είναι οι προειδοποιητικές βολές
  • και μετά ακολουθεί η όποια επίθεση.

Σύμφωνα πάντα με την «Die Welt», η Τουρκία βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση 2, δηλαδή των στρατιωτικών γυμνασίων και εισέρχεται στην φάση 3, των πολεμικών γυμνασίων ή «ελιγμών πολέμου», καθώς στα τέλη Αυγούστου το ναυτικό της πήρε θέση, ενώ στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει μεγάλη στρατιωτική άσκηση βορειοδυτικά της Κύπρου.

Ερμηνεύοντας τις κινήσεις Ερντογάν, η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι η σταδιακή διαμάχη του για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο έχει μόνο έναν σκοπό: να εξασφαλίσει την εξουσία του και να ενώσει τους Τούρκους πίσω του.

Ο μετασχηματισμός της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η ανακάλυψη ενός φερόμενου προσοδοφόρου πεδίου φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα που είχε ήδη βρεθεί το 2004 και η κόντρα με την Ελλάδα είναι οι ψηφίδες ενός σχεδίου μέσω του οποίου θέλει να αποσπάσει την προσοχή του τουρκικού λαού από το να στραφεί εναντίον του.

(πληροφορίες από skai.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ