Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δημιούργημα φαντασίας το άρθρο της Die Welt – «Πυρά» κατά της Ελλάδας (video)

Αναφέρεται στο δημοσίευμα που έκανε λόγο για διαταγή Ερντογάν για βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt που αποκάλυψε ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμούσε ένα θερμό επεισόδιο, χωρίς απώλειες ζωών, ζητώντας από τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο ή να καταρρίψουν ένα μαχητικό αεροσκάφος, διέψευσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, δήλωσε ότι «η είδηση που δημοσιεύτηκε στην Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι δημιούργημα φαντασίας».

Στη συνέχεια, έστρεψε τα «πυρά» του και κατά του Στέλιου Πέτσα, σημειώνοντας ότι «οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της Ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στη διεθνή πρακτική και το δίκαιο».

«Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψέματα, ας σταματήσουν τις κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή», τόνισε στη συνέχεια ο Ασκόι.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει τη ζωή του».

Η γερμανική εφημερίδα εξήγησε, μάλιστα, και το γιατί οι τούρκοι στρατηγοί «απέρριψαν» το αίτημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για θερμό επεισόδιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ