Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Τουρκική ιστοσελίδα: Η Ελλάδα αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο

«Τα συγκεκριμένα βήματα της Ελλάδας αποτελούν νέες παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάνης το 1923 και των Παρισίων του 1947», αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελλάδα είναι αυτή που κλιμακώνει την ένταση με την Τουρκία και όχι η Άγκυρα σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα haberler.com, η οποία υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι έλληνες στρατιώτες αποβιβάστηκαν στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που συνοδεύεται από φωτογραφία του AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) «Η Ελλάδα αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο, δύο χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία, στην επέτειο της 30ης Αυγούστου (σ.σ. Γιορτή της Νίκης του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων το 1922)».

Αναλυτικότερα, στο δημοσίευμα αναφέρεται:

«Η Ελλάδα, η οποία με τα βήματα που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνει την ένταση, στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο πού βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία και το οποίο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο. Η Ελλάδα που κάνει διάφορες προβοκάτσιες στην περιοχή τελευταία με τουριστικό φέρι μπόουτ εγκατέστησε στρατό στο Καστελόριζο στο οποίο απαγορεύεται να υπάρχει στρατός.

Η κίνηση αυτή της Ελλάδας είχε την αντανάκλαση της στις φωτογραφίες του AFP. Οι φωτογραφίες έδειξαν ότι μεγάλος αριθμός στρατιωτών με το φέρι μπόουτ που πραγματοποιεί τουριστικά δρομολόγια στα νησιά πάτησαν το πόδι τους στην περιοχή. Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 28 Αυγούστου διακρίνονται να κατεβαίνουν οι στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό.

Τα συγκεκριμένα βήματα της Ελλάδας αποτελούν νέες παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάνης το 1923 και των Παρισίων του 1947. Η διοίκηση της Αθήνας παρά το ότι απαγορεύεται να υπάρχει εκεί στρατός από το 1960 και εντεύθεν συνεχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά».

Untitled 2

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ