Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Βερολίνο: Νέα αστυνομική επέμβαση σε διαδήλωση κατά των περιορισμών για τον κορονοϊό (video)

Παρίσι: Δεκάδες πρόστιμα 135 ευρώ για μη χρήση μάσκας σε διαδήλωση και στην πρωτεύουσα της Γαλλίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αστυνομία στο Βερολίνο διέλυσε το Σάββατο (29/08) μία μαζική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα κατά των περιορισμών για τον νέο κορονοϊό, με τους διαδηλωτές να μην ακολουθούν τις εντολές για την τήρηση των αποστάσεων, αλλά και για την υποχρέωση να φορούν μάσκες.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε καθώς τα περιστατικά των μολύνσεων αυξάνουν στην Ευρώπη, ενώ παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται στη διάρκεια της ημέρας στο Παρίσι και άλλες πρωτεύουσες.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία του Βερολίνου και συμπλήρωσε: «Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν οδήγησαν σε συμμόρφωση με την κατάσταση τήρησης των προληπτικών μέτρων».

Παρίσι: Δεκάδες πρόστιμα 135 ευρώ για μη χρήση μάσκας σε διαμαρτυρία

Την ίδια ώρα, η αστυνομία στο Παρίσι επέβαλε σήμερα πρόστιμα 135 ευρώ σε δεκάδες πολίτες, καθώς δε φορούσαν μάσκες προσώπου, στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

«Έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε 73 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης και της διοργανώτριας της διαμαρτυρίας», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η αρμόδια αστυνομική διεύθυνση.


Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα που οργάνωσε τη διαμαρτυρία στην κεντρική περιοχή του Παρισιού (Place de la Nation) αγνόησε τους περιορισμούς για την προστασία κατά του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί πως θα τους τηρήσει.

Στη Γαλλία, αναφέρθηκαν την Παρασκευή (28/08) περισσότερα από 7.300 νέα περιστατικά μόλυνσης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, μετά την αύξηση των περιστατικών που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο (άνω των 7.500 περιστατικών).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ