Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Αυστρία: 1.000 θύματα κορονοϊού κάνουν μηνύσεις για τις μολύνσεις στο αυστριακό χιονοδρομικό Ίσγκλ

Από όπου φαίνεται να εξαπλώθηκε ο ιός στην Ευρώπη - Περίπου 1.000 άτομα θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νομικές συνέπειες φαίνεται πως θα έχει η εξάπλωση του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη μέσω των λοιμώξεων στο χιονοδρομικό κέντρο της Αυστρίας Ίσγκλ. Ο αυστριακός δικηγόρος για θέματα προστασίας των καταναλωτών Πέτερ Κόλμπα ανακοίνωσε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν οι πρώτες μηνύσεις σε Δικαστήριο της Βιέννης.

Περισσότεροι από 6.000 παραθεριστές στο Τιρόλο, πολλοί από τους οποίους ήταν Γερμανοί, έχουν πλέον καταφύγει στον Κόλμπα για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας των Καταναλωτών, περίπου 1.000 άτομα έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν σε αυτήν την δικαστική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Κόλμπα, σε αυτούς περιλαμβάνονται επίσης περιπτώσεις Γερμανών που είτε πέθαναν ή που, όπως στην περίπτωση ενός άνδρα από τη Ρηνανία, έπρεπε να δώσουν μάχη για τη ζωή τους μετά από μακρά παραμονή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Σε μεμονωμένες περιπτώσεις οι διεκδικήσεις για αποζημίωση ανέρχονται σε περίπου 100.000 ευρώ», δήλωσε ο Κολμπά, ο οποίος κατηγορεί τους υπευθύνους ότι αντέδρασαν πολύ αργά και όχι επαρκώς κατά την εμφάνιση του κορονοϊού. Και για το λόγο αυτό ο ιός μεταδόθηκε στη συνέχεια από το Ίσγκλ σε 45 χώρες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ