Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Μήνυμα Μάας σε Τουρκία: Όποιος κινείται προς τον γκρεμό μπορεί να πέσει σε αυτόν

«Μας ανησυχεί η κλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Χάικο Μάας διαπίστωσε πόσο δύσκολη είναι η διαμεσολαβητική προσπάθεια που έχει αναλάβει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να σταματήσει η ένταση, παρατηρούν την Τετάρτη (26/08) γερμανοί αναλυτές, σχολιάζοντας τις διαδοχικές επισκέψεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών σε Αθήνα και Άγκυρα , ο οποίος έστειλε νέο μήνυμα στην Άγκυρα. Μετά τις επισκέψεις τους σε Αθήνα και Άγκυρα.

Ενδεικτικό του κλίματος που εισέπραξε ο γερμανός ΥΠΕΞ κατά τις επισκέψεις του είναι το tweet που ανήρτησε αργά το βράδυ της Τρίτης το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και όπου ο Χάικο Μάας δηλώνει μετά την επιστροφή του στο Βερολίνο:

«Η κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Όποιος κινείται προς τον γκρεμό μπορεί και να πέσει σε αυτόν. Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες για έναν σοβαρό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι δυο χώρες διατείνονται ότι θέλουν λύση βάσει του διαλόγου. Αντί προκλήσεων θα πρέπει να επικεντρώσουμε σε λύσεις. Γι΄ αυτό πήγα σήμερα σε Αθήνα και Άγκυρα για να διερευνήσω αυτή την προθυμία για διάλογο», αναφέρει ο γερμανός ΥΠΕΞ στο tweet του κάνοντας στη συνέχεια ειδική μνεία στις ευρωτουρκικές σχέσεις: «Όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας είμαστε σε σταυροδρόμι. Θέλουμε να μπορούμε να μιλάμε και πάλι για κοινά συμφέροντα και ευκαιρίες. Γι΄ αυτό θα πρέπει να επιλυθούν όμως επιτέλους αμφιλεγόμενα ζητήματα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ