Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ευθείες απειλές Ερντογάν: Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας μας αντιμετωπίσει (video)

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η ρητορική του τούρκου προέδτου, ο οποίος απείλησε ανοιχτά με σύγκρουση: Θα πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σε Μεσόγειο και Αιγαίο - Καμπάνες πολέμου και από τον Τύπο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σ’ ένα ακόμη κρεσέντο απειλών κατά της Ελλάδας επιδόθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πρωί της Τετάρτης (26/08) σε ομιλία του στο Ματζικέρτ, εκεί όπου γίνονται εκδηλώσεις για τη μάχη που είχε γίνει.  

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος ανέβασε και άλλο το επίπεδο της έντασης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος την Τρίτη (25/08), μετά τη συνάντησή του με τον Χάικο Μάας, είχε τονίσει ότι «αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για ατύχημα, θα αναλάβουμε δράση και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο».

«Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας βγει να μας αντιμετωπίσει», τόνισε ο Ερντογάν για να συνεχίσει: «Αν όμως δεν έχει το κουράγιο να το κάνει, θα είναι καλύτερα να βγει από το δρόμο μας. Η Ελλάδα, που δεν αξίζει καν την βυζαντινή κληρονομιά, αρνείται να πάρει μαθήματα από την ιστορία και ενεργεί ως ψευτοεκβιαστής στο χώρο της Μεσογείου. Η Τουρκία θα πάρει ό,τι δικαιούται στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα χωρίς καμία παραχώρηση».

«Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία, τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία να σφυρίζουν μέσα στο νεκροταφείο», ανέφερε ακόμα ο τούρκος πρόεδρος.

Όπως είπε «ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται. Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή».

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητα της . Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. Αν υπάρχει κανείς που θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα ας έρθει. Αν δεν υπάρχει, ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος. Λόγια που δεν κινούνται στο επίπεδο της διπλωματίας, αλλά σ’ αυτό των ανοιχτών απειλών.  

Υπενθυμίζεται ότι νέο προπαγανδιστικό βίντεο για τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν, νικητή της μάχης στο Ματζικέρτ επί των Βυζαντινών το 1071 μ.Χ, ανήρτησε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στο Twitter την Τρίτη (25/08), φαντάζοντας τον εαυτό του συνεχιστή του Αλπ Αρσλάν, που με την επικράτησή (26/8/1071) του επί των στρατευμάτων του βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ Διογένη, έθεσε τις βάσεις για την κυριαρχία των Σελτζούκων στην Aνατολία.

ο ενός λεπτού βίντεο εμφανίζει σκηνές εποχής που παταπέμπουν στη «Μάχη του Ματζικερτ» καταλήγοντας με τον Ερντογάν να χαιρετά το ερευνητικό πλοίο Fatih.

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι καμπάνες του πολέμου χτυπούν όλο και πιο δυνατά στην Ανατολική Μεσόγειο

Την ίδια ώρα, μετά τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα θέτει τον εαυτό της σε κίνδυνο καλύπτοντας άλλες χώρες που βρίσκονται πίσω από τη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο, τα τουρκικά δημοσιεύματα αναπτύσσουν το αφήγημα ότι η Αθήνα έχει παρασυρθεί από άλλα κράτη για να μπει σε αυτή την αντιπαράθεση. Για τη συνάντηση Τσαβούσογλου – Μάας ο τουρκικός Τύπος σχολιάζει ότι ήταν ένα ναυάγιο και ότι δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα για διάλογο.

Yeni Safak

«Έσυραν την Ελλάδα στο μέτωπο: Αυτές οι χώρες κάνουν τη μία έκπτωση μετά την άλλη (στην πώληση όπλων) στην κακομαθημένη Ελλάδα»

«Η Ελλάδα ετοιμάζει τα νησιά για πόλεμο»: Σε άλλο άρθρο της φιλοκυβερνητικής «Yeni Safak», τούρκος αναλυτής εξηγεί στην εφημερίδα ότι η Ελλάδα εξοπλίζει εδώ και δεκαετίες τα νησιά του Αιγαίου, γιατί τα προετοιμάζει για ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με την Τουρκία. Ο Χασάν Οζκάν ισχυρίζεται ότι η συνθήκη των Παρισίων το 1947 έδωσε στην Ελλάδα όχι την κυριότητα των Δωδεκανήσων, αλλά μόνο δικαίωμα… χρήσης τους/μίσθωσής τους.

«Τα βλέμματα στην Κρήτη: Οι καμπάνες του πολέμου χτυπούν όλο και πιο δυνατά κάθε μέρα που περνάει στην ανατολική Μεσόγειο»

Άλλο άρθρο της η «Yeni Safak» αναφέρει ότι «δεκάδες τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Ορούτς Ρέις 250 χιλιόμετρα νότια της ακτής της Αττάλειας, είναι σε επιφυλακή, για κάθε περίπτωση, στα ύδατα μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Η προπαρασκευαστική φάση της ελληνικής άσκησης έμεινε πίσω χθες. Τα εχθρικά πλοία αναμένεται να φτάσουν στο χώρο της άσκησης από σήμερα. Θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση ακόμη και στην παραμικρή παρενόχλησης του τουρκικού πολεμικού ναυτικού».

Η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα σχολιάζει επίσης: «Ο φόβος των Ελλήνων στην Ανατολική Μεσόγειο: Αφού δεν αρκούσε η Γαλλία, κάλεσαν και τις ΗΠΑ στην άσκηση».

Ηurriyet

«Μην σε παρασύρουν Αθήνα (καλύπτοντας άλλες χώρες)»

Sozcu

«Η Αμερική τώρα βάζει γκάζια και στην Ελλάδα – Μετά το ΡΚΚ/YPG: Δεν την έφτασε που τάιζε τους τρομοκράτες για ένα κράτος κούκλα στη Συρία, τώρα στηρίζει και την Ελλάδα»

Aksam

«Κακόμαθε την Ελλάδα, αντέδρασε στην Άγκυρα. Ναυάγιο Μάας»

Star

«Έσυραν την Ελλάδα στο μέτωπο: Αγώνας να βουλιάξουν τον Έλληνα»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ