Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Tο «τερμάτισε» ο Ερντογάν: Παρουσιάζεται ως συνεχιστής των Σουλτάνων – Γυρίσματα και μέσα στην Αγιά Σοφιά (video)

Η προκλητικότητά του δεν έχει τελειωμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βίντεο το οποίο παρουσιάζει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως συνεχιστή των σουλτάνων και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και την Τουρκία ως προστάτιδα δύναμη όλων των μουσουλμάνων δημοσίευσε το υπουργείο Επικοινωνίας της Τουρκίας.

Σε αυτό πλάνα από την Κάαμπα, η οποία αποτελεί τον ιερότερο τόπο των μουσουλμάνων στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ κλείνει με ένα πανοραμικό πλάνο από το τέμενος του Αλ Ακσά που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ.

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί μια συρραφή στιγμών από πλάνα που έχουν να κάνουν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και από το σήμερα του τουρκικού στρατού. Καθ’ όλη την διάρκεια του υπάρχει εναλλαγή ανάμεσα σε ιππείς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και χερσαίες δυνάμεις του τουρκικού στρατού, είτε σύγχρονες, είτε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όπως επίσης αεροπλάνα επίδειξης, πλοία του τουρκικού στόλου, το Oruc Reis, ενώ σε κάποια στιγμή αυτού ο Τούρκος πρόεδρος χαιρετά το γεωτρύπανο «Fatih».

Στο βίντεο διακρίνονται ακόμη και παιδιά να είναι ντυμένα με στολή παραλλαγής.

Στα τελευταία λεπτά εμφανίζεται ένας ηθοποιός, ο οποίος κάνει τον Μωάμεθ τον Β΄ τον Πορθητή και βαδίζει προς την Αγιά Σοφιά.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο πλάνο γίνεται μια αντιπαραβολή, δείχνοντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βαδίζει έξω από το προεδρικό μέγαρο, ενώ κατά την ολοκλήρωση του βίντεο πέντε γενιές Τούρκων εισέρχονται στον ναό να ακολουθούνται από τους πολίτες και τους στρατιώτες της σύγχρονης εποχής.

Ο υπουργός Επικοινωνίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος ήταν αυτό που ανάρτησε το εν λόγω βίντεο στο Twitter έγραψε στην λεζάντα με την οποία και το συνόδευσε τα εξής: «Η Κόκκινη Μηλιά (Kizilelma) για εμάς είναι μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία. Είναι η ένδοξη πορεία του Έθνους μας, που έγραψε έπη από το Ματζικέρτ ως τις 15 Ιουλίου (ημερομηνία της απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν). Η Κόκκινη Μηλιά είναι το μεγάλο δέντρο όπου στη σκιά του πολλοί καταπιεσμένοι ξαποσταίνουν. Από το Γιβραλτάρ ως τη Χιτζάζ (Μέκκα) από τα Βαλκάνια ως την Ασία, όλη η ανθρωπότητα λαχταρά».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ