Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Μετά την Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν κάνει τζαμί και τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη (video)

Η Μονή της Χώρας υπήρξε ελληνικό χριστιανικό μοναστήρι στην Κωνσταντινούπολη που μετατράπηκε από τους Οθωμανούς σε τζαμί κατά το 16ο αιώνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παντού τζαμιά… Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρά ακάθεκτος το σχέδιό του και μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ετοιμάζεται να κάνει χώρο λατρείας για τους μουσουλμάνους και την Μονή της Χώρας που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και λειτουργεί ως Μουσείο με ψηφιδωτά ιστορικής αξίας.

Η Μονή της Χώρας υπήρξε ελληνικό χριστιανικό μοναστήρι στην Κωνσταντινούπολη που μετατράπηκε από τους Οθωμανούς σε τζαμί κατά το 16ο αιώνα. Από το 1958 λειτουργεί ως μουσείο, ωστόσο μετά την απόφαση του τουρκικού Ανώτατου Δικαστηρίου το 2019 και με την έκδοση ΦΕΚ, σήμερα, θα μετατραπεί με τη σειρά της σε τζαμί.

Η μονή χτίστηκε στη θέση της σημερινής συνοικίας Εντιρνέ Καπού, νότια του Κεράτιου κόλπου και σε κοντινή απόσταση από τα Θεοδοσιανά τείχη. Το μνημείο σήμερα είναι γνωστό με το όνομα Μουσείο Χώρας. Ο κύριος ναός δεν είναι επισκέψιμος αφού βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ