Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι οι γιατροί κάνουν το παν για τον Ναβάλνι

Υπογράμμισε ότι ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Πέμπτη (20/08) πως είναι ενήμερο από τα ΜΜΕ για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, πως οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο και του εύχεται ταχεία ανάρρωση όπως και σε κάθε ρώσο πολίτη.

«Οι γιατροί αυτή τη στιγμή κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο, στο Ομσκ ασχολούνται οι καλύτεροι γιατροί» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι όπως και σε κάθε πολίτη της χώρας μας, του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει αίτημα προς το Κρεμλίνο ή στο υπουργείο Υγείας με την παράκληση να συνδράμουν στην μεταφορά του Ναβάλνι σε νοσοκομείο του εξωτερικού, οι αρχές θα το εξετάσουν άμεσα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο Αλεξέι Ναβάλνι να έχει δηλητηριασθεί, ο Πεσκόφ είπε ότι «προς το παρόν δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, γι’ αυτό όλες οι υποθέσεις παραμένουν υποθέσεις, για το αν επρόκειτο για δηλητηρίαση». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι επρόκειτο για δηλητηρίαση τότε θα υπάρξει και η αντίστοιχη έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

Απαντώντας στο ερώτημα, αν το Κρεμλίνο θεωρεί το συμβάν με τον Ναβάλνι ξεχωριστό λόγω της κριτικής του στάσης έναντι της ηγεσίας της χώρας, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι «η παρούσα κυβέρνηση έχει πολλούς επικριτές» και μεταξύ των ρώσων πολιτών.

«Αναμφίβολα όμως όταν κάποιος απειλεί την ζωή Ρώσου πολίτη, αυτό είναι κάτι σοβαρό. Τόσο οι γιατροί όσο και οι αστυνομικές αρχές αντιμετωπίζουν στον ίδιο βαθμό σοβαρά όλους τους πολίτες», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Δείτε βίντεο μέσα από το αεροπλάνο με τον Ναβάλνι να σφαδάζει από τους πόνους. Είτε τον δηλητηρίασαν, είτε δηλητηριάστηκε από φυσικά αίτια, σημασία έχει ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, (πολέμιος του Βλαντιμίρ Πούτιν) νοσηλεύεται χωρίς τις αισθήσεις του στην εντατική.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ