Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ρωσία: Βίντεο μέσα από το αεροπλάνο με τον Ναβάλνι να σφαδάζει από τους πόνους

Είτε τον δηλητηρίασαν, είτε δηλητηριάστηκε από φυσικά αίτια, σημασία έχει ότι ο Ναβάλνι νοσηλεύεται χωρίς τις αισθήσεις του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χωρίς τις αισθήσεις του, στην εντατική νοσοκομείου της πόλης Ομσκ στη Σιβηρία, νοσηλεύεται ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εισήχθη με δηλητηρίαση και αφόρητους πόνους.

Ο κύριος πολέμιος του Βλαντιμίρ Πούτιν υπέστη τη δηλητηρίαση ενώ «πετούσε» με αεροπλάνο με την εκπρόσωπό του να δηλώνει βέβαια ότι τον δηλητηρίασαν και γιατρό του νοσοκομείου να θέτει εν αμφιβόλω τη συγκεκριμένη διαπίστωση τονίζοντας ότι η δηλητηρίαση μπορεί να οφείλεται και σε φυσικά αίτια.

Ήδη, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους. Ο Ναβάλνι έχει πάει στην τουαλέτα αφού νωρίτερα κατανάλωσε το τσάι από το οποίο φέρεται να δηλητηριάστηκε και εν συνεχεία ακούγεται να σφαδάζει από πόνους.

Σε άλλο βίντεο, καταγράφεται η στιγμή που τον βγάζουν από το αεροσκάφος και τον μεταφέρουν σε ασθενοφόρο.

«Τον δηλητηρίασαν»

Ο αντιπολιτευόμενος στο Κρεμλίνο Αλεξέι Ναβάλνι βρίσκεται στην εντατική αφού, όπως φαίνεται, δηλητηριάστηκε, δηλώνει σήμερα εκπρόσωπός του.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι βρισκόταν σε πτήση από τη Σιβηρία για τη Μόσχα όταν το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω της αιφνίδιας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Κίρα Γιάρμις. “Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε” και “βρίσκεται εφεξής στην εντατική”, σημείωσε στο μήνυμά της.

Πιστεύουμε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε με κάτι που ανακατεύτηκε με το τσάι του. Δεν ήπιε τίποτε άλλο σήμερα το πρωί”, διευκρίνισε η εκπρόσωπός του.

“Οι γιατροί δήλωσαν ότι το δηλητήριο απορροφήθηκε γρήγορα μέσω του ζεστού ροφήματος”, πρόσθεσε.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επιβεβαίωσε ότι ο Ναβάλνι εισήχθη στην εντατική της τοξικολογικής μονάδας των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου του Ομσκ, στην Σιβηρία.

Ο 44χρονος δικηγόρος, που είναι ο κύριος αντιπολιτευόμενος στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τα δημοσιεύματά του κατά της διαφθοράς κυκλοφορούν ευρέως μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει υποστεί κι άλλες επιθέσεις κατά της σωματικής του ακεραιότητας στο παρελθόν. Το 2017 τον είχαν ψεκάσει με αντισηπτικό στα μάτια την ώρα που έβγαινε από το γραφείο του.

Ο Ναβάλνι, οι υποστηρικτές του και οι οικογένειές τους κάθε τόσο συλλαμβάνονται, υφίστανται διώξεις και αστυνομικές πιέσεις σε όλη τη Ρωσία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ