Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία σε 24 ώρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η μόνη περιφέρεια της χώρας, στην οποία δεν καταγράφονται νέα κρούσματα του ιού είναι η μικρή περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με τη Γαλλία

Το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία παρουσίασε αύξηση: 306 τα περιστατικά μόλυνσης από τον ιό ενώ δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Την Τετάρτη, τα κρούσματα ήταν 282 και οι νεκροί εννέα.

Όπως σημειώνουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, η μόνη περιφέρεια της χώρας, στην οποία δεν καταγράφονται νέα κρούσματα του ιού είναι η μικρή περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με τη Γαλλία. Συνολικά, 49 άνθρωποι με covid-19 βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και 713 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Στη Ρώμη, δυο οικιακές βοηθοί οι οποίες μόλις επέστρεψαν από την Ρουμανία, διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό. Συνολικά, τα νέα κρούσματα είναι 26, εκ των οποίων 12 «εισαγόμενα».


Στην Μπολόνια, ανησυχία προκαλεί μια νέα εστία μόλυνσης σε οίκο ευγηρίας, με 15 νοσηλευτές και γιατρούς, και 12 ασθενείς, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στο ειδικό τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Προς παράταση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Όπως όλα δείχνουν, προέκυψε μερική αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Σύμφωνα με τον Τύπο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού, πρόκειται όντως να παραταθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όπως είχε διαρρεύσει πριν από δυο εβδομάδες.


Η σχετική απόφαση, όμως, δεν ελήφθη κατά το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης (23/07), όπως πίστευαν πολλοί σχολιαστές. Ο ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε όπως όλα δείχνουν, προτιμά να λάβει το σχετικό «ελεύθερο» από το κοινοβούλιο, έπειτα από αναλυτική συζήτηση επί του θέματος, λίγο πριν από την αρχή των θερινών διακοπών.

Με τον τρόπο αυτό, σκοπεύει να περιορίσει τις κριτικές της συντηρητικής αντιπολίτευσης, η οποία μέχρι τώρα τον κατηγορεί ότι λαμβάνει όλες τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χωρίς να ζητά την άποψη και τη συμβολή της Βουλής και της Γερουσίας. Η κυβέρνηση Κόντε, τέλος, όπως και οι διάφορες περιφέρειες της χώρας, συνεχίζουν να απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες να φορούν πάντα προστατευτικές μάσκες σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς, όταν υπάρχει συνωστισμός, για να μην αναγκαστούν να λάβουν νέα, αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ