Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Ουκρανία: Άνδρας οπλισμένος με χειροβομβίδα κρατάει όμηρο υψηλόβαθμο αστυνομικό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με σύλληψη ομήρων που σημειώνεται στη χώρα σε διάστημα τριών ημερών

Άνδρας οπλισμένος με χειροβομβίδα διέφυγε την Πέμπτη (23/07) της σύλληψης και συνέλαβε όμηρο υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας στην πόλη Πολτάβα στην κεντρική Ουκρανία, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με σύλληψη ομήρων που σημειώνεται στην Ουκρανία σε διάστημα τριών ημερών. Την Τρίτη (21/07), ένας οπλισμένος άνδρας είχε συλλάβει δεκάδες ομήρους σε ένα λεωφορείο για ώρες προτού τους αφήσει ελεύθερους.

Σήμερα η αστυνομία προσπαθούσε να συλλάβει άνδρα που ήταν ύποπτος για περιστατικό πειρατείας σε όχημα όταν αυτός έβγαλε μια χειροβομβίδα και απείλησε να σκοτώσει τον έναν από τους αστυνομικούς, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις που έγιναν μαζί του, ο άνδρας αντήλλαξε τον αστυνομικό που απειλούσε να σκοτώσει με έναν συνταγματάρχη της αστυνομίας και έφυγε μαζί του με αυτοκίνητο που του παρείχε η αστυνομία.

«Γίνονται διαπραγματεύσεις για να παραδοθεί ο επιτιθέμενος στην αστυνομία χωρίς να βλάψει τον εαυτό του ή τους άλλους», πρόσθεσε ο Αντόν Γκεραστσένκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ