Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Δολοφονία Φλόιντ: Κατηγορούμενοι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί – Για φόνο β’ βαθμού ο Σόβιν (video)

Η κατηγορία της συνέργειας στην δολοφονία αναμένεται για τους τρεις αστυνομικούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ θα είναι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη του, ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν θα αντιμετωπίσει βαρύτερο κατηγορητήριο, όπως μεταδίδουν σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου τοπικά μέσα της Μινεσότα, μετά από οκτώ ημέρες διαδηλώσεων και βίαιων συγκρούσεων που έχουν συνταράξει τις ΗΠΑ.

Ο εισαγγελέας, Κιθ Έλισον, αναμένεται να προσάψει στους άλλους τρεις αστυνομικούς την κατηγορία της συνέργειας στην δολοφονία.

Τις εξελίξεις έκανε γνωστές μέσω twitter και η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Έιμι Κλόμπουτσαρ, αναφέροντας ότι ο Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος έχει καταγραφεί στο βίντεο να πιέζει με το γόνατό του τον λαιμό του Φλόιντ, προκαλώντας του ασφυξία, θα αντιμετωπίσει βαρύτερο κατηγορητήριο:

Ο πρώην αστυνομικός, που εκδιώχθηκε από το σώμα μετά τη δολοφονία, θα κατηγορηθεί για φόνο δεύτερου βαθμού, αυστηρότερη δηλαδή από αυτή που του είχε απαγγελθεί αρχικά.

Η συγκεκριμένη κατηγορία επιφέρει ποινή φυλάκισης έως σαράντα ετών, 15 χρόνια περισσότερο από την ανώτατη ποινή του φόνου τρίτου βαθμού, και απαγγέλλεται όταν ο εισαγγελέας εκτιμά ότι ο κατηγορούμενος σκοπίμως έχει προκαλέσει τον θάνατο, αλλά ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος.

Οι άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υόθεση– ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια σε δολοφονία δεύτερου βαθμού τόνισε η εφημερίδα της Μινεσότα, επικαλούμενη πηγές.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν να κατηγορηθούν και άλλοι αστυνομικοί για τον φόνο του 46χρονου Αφροαμερικανού Φλόιντ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ