Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Μπόρις Τζόνσον – Επιμένουν τα συμπτώματα (video)

Σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ η εισαγωγή του βρετανού Πρωθυπουργού γίνεται ως προληπτικό μέτρο, καθώς έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε που διαγνώστηκε θετικός στον ιό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη το βράδυ της Κυριακής (05/04) στο νοσοκομείο προκειμένου να προχωρήσει σε εξετάσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ η εισαγωγή του βρετανού Πρωθυπουργού γίνεται ως προληπτικό μέτρο, καθώς έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, αλλά τα συμπτώματα επιμένουν…

«Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου και συνεχίζει: «Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό». Ο Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, η Κάρι Σίμοντς, η έγκυος μνηστή του Μπόρις Τζόνσον, είχε δηλώσει ότι πέρασε την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με συμπτώματα του νέου κορονοϊού, αλλά έπειτα από επτά ημέρες ανάπαυσης αισθάνεται πιο δυνατή και είναι σε φάση ανάρρωσης.

Ο αριθμός των θανάτων της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 621 φθάνοντας συνολικά τις 4.934, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.


Σημειώνεται ότι σε τηλεοπτικό ιστορικό διάγγελμά της το βράδυ της Κυριακής (05/04), η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Βρετανία θα «νικήσει» και οι πολίτες θα βρεθούν ξανά με τους φίλους και τις οικογένειές τους .

Η βασίλισσα της Βρετανίας ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας (NHS) και όλους όσους εργάζονται στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19. Η βασίλισσα ευχαρίστησε επίσης όσους μένουν σπίτι, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προστασία των ευπαθών ομάδων.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός φοράει ξανά τη λευκή μπλούζα

Εν τω μεταξύ, στα ιατρικά του καθήκοντα επέστρεψε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, ο οποίος θα κάνει μάλιστα μία βάρδια την εβδομάδα, σύμφωνα με το «Reuters».

Ο Λίο Βαράντκαρ εργάστηκε ως γιατρός επί επτά χρόνια προτού ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική. Σύμφωνα με τους «Irish Times», ο ιρλανδός πρωθυπουργός πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση τον Μάρτιο, ενώ είχε αρχίσει να εξαπλώνεται ο Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαράντκαρ βοηθάει μέχρι στιγμής προσφέροντας ιατρικές πληροφορίες μέσω τηλεφώνου, καθώς όλοι όσοι μπορεί να έχουν προσβληθεί απευθύνονται πρώτα σε γιατρούς τηλεφωνικά.


(πληροφορίες από BBC)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ