Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Κορονοϊός: Θετικός ο Μπόρις Τζόνσον (video)

Αδιαφορούσε επιδεικτικά μέχρι που η πανδημία τον «επισκέφθηκε»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το πρωί της Παρασκευής 27 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και πριν λίγες μέρες ο Τζόνσον δήλωνε με σχετική ηρεμία στους Βρετανούς «να είναι προετοιμασμένοι» γιατί θα χάσουν αγαπημένα πρόσωπα, ενώ η κυβέρνηση του άργησε να πάρει έστω και τα πιο στοιχειώδη μέτρα, και αυτά, μετά από κατακραυγή. 

«Τις τελευταίες 24 ώρες εμφάνισα ελαφρά συμπτώματα και βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό. Τώρα είμαι σε απομόνωση αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της προσπάθειας της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του κορονοϊού μέσω τηλεδιασκέψεων. Μαζί θα τον νικήσουμε», δήλωσε ο ίδιος σε βίντεο που ανέβασε στα social media.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι από τους λίγους ηγέτες στον κόσμο που αγνόησαν επιδεικτικά την εξάπλωση και την σοβαρότητα του κορονοϊού με αποτέλεσμα να δεχθεί σφοδρή κριτική τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η κυβέρνησή του έλαβε μέτρα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα η Βρετανία να μετράει ήδη 578 νεκρούς και 11.658 κρούσματα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ