Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Πρώτο επίσημο σχόλιο Άγκυρας για Διάσκεψη Βερολίνου: Σημαντική για την κατάπαυση πυρός στη Λιβύη (video)

«Σημαντικός συμμετέχων στη διαδικασία η Τουρκία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η διεθνής διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη είναι σημαντική επειδή εγκαθίδρυσε κατάπαυση του πυρός στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

«Η σύνοδος του Βερολίνου είναι σημαντική επειδή εγκαθίδρυσε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και ξεκίνησε την πολιτική διευθέτηση. Η αποτελεσματική και ευέλικτη διπλωματία του προέδρου μας (Ταγίπ Ερντογάν) έχει καταστήσει την Τουρκία έναν σημαντικό συμμετέχοντα στη διαδικασία. Η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική και ειρηνική πολιτική της εναντίον των πολέμων δι’ αντιπροσώπων», έγραψε ο Καλίν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο σχόλιο της Άγκυρας για τη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι παρά τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και σεβασμό στο διεθνές εμπάργκο όπλων, τόσο ο αμυνόμενος στρατός Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Αλ Σάρατζ που ελέγχει την πρωτεύουσα και όσο και ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χαφτάρ που την πολιορκεί συνέχισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τις επιθέσεις.

Πάντως το γεγονός πως ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποχώρησε από το Βερολίνο νωρίτερα από την προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη Τύπου και χωρίς να κάνει δηλώσεις, έκανε τους αναλυτές να εικάζουν πως δεν αποκόμισε τα οφέλη που θα ήθελε από την Διάσκεψη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ