Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Τραγωδία στην Ινδονησία – Τουλάχιστον εννέα νεκροί από κατάρρευση πεζογέφυρας

Άλλος ένας άνθρωπος αγνοείται

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε κρεμαστή πεζογέφυρα την οποία κράταγαν καλώδια στη Σουμάτρα, έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις. Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι άλλος ένας άνθρωπος αγνοείται.

Το δυστύχημα έγινε χθες, Κυριακή καθώς περίπου 30 άνθρωποι, κυρίως νεαροί, ανέβηκαν σε αυτή την πεζογέφυρα, πάνω από φουσκωμένο ρέμα, στην περιοχή Κάουρ. Ορισμένοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά,ενώ άλλοι κατάφεραν να σωθούν.

Η πεζογέφυρα «πιθανόν δεν μπόρεσε να κρατήσει το βάρος και κατέρρευσε», δήλωσε ο Ουτζάνγκ Σιαφίρι, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πολλοί από τους νεαρούς που βρίσκονταν πάνω στην πεζογέφυρα όταν κατέρρευσε είχαν πάει να δουν το ασυνήθιστο θέαμα, είπε εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Antara.

Πεζογέφυρα Ινδονησία

Η περιοχή χτυπήθηκε από σφοδρές βροχές τις τελευταίες ημέρες και το νερό είχε φουσκώσει πολύ στο υδάτινο ρεύμα κάτω από την πεζογέφυρα, με την Ινδονησία να πλήττεται το τελευταίο διάστημα από κύμα κακοκαιρίας. Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του Ιανουαρίου λόγω των ασυνήθιστα δυνατών βροχοπτώσεων στην Τζακάρτα.

Ο οικοδομικός κανονισμός αλλά και οι κανονισμοί ασφαλείας στα δημόσια έργα γενικά θεωρείται πως τηρούνται πλημμελώς στην Ινδονησία και τα δυστυχήματα του είδους είναι μάλλον συχνά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ