Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Τουρκικό ΥΠΕΞ για EastMed Forum: Μόρφωμα που απέχει από την πραγματικότητα (video)

Και η Γαλλία έδειξε ενδιαφέρον για συμμετοχή, στηρίζοντας τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μόρφωμα που απέχει από την πραγματικότητα χαρακτηρίζει το «EastMed Gas Forum», το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζοντας ότι ιδρύθηκε από κάποιες χώρες που ονειρεύονται να αφήσουν την Τουρκία εκτός ενεργειακής εξίσωσης της Aνατολικής Μεσογείου.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στις 16 Ιανουαρίου συναντήθηκαν στο Κάιρο οι χώρες μέλη του «EastMed Gas Forum» υπογράφοντας ένα καταστατικό με στόχο να μετατρέψουν το φόρουμ σε μια διεθνή οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι και η Γαλλία έδειξε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο «East Med Forum», στηρίζοντας τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου.

«Αυτό το φόρουμ το οποίο ίδρυσαν κάποιες χώρες που ονειρεύονται να αφήσουν την Τουρκία εκτός ενεργειακής εξίσωσης στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί ένα μόρφωμα το οποίο απέχει από την πραγματικότητα», αναφέρει και προσθέτει πως αν στόχος αυτού του φόρουμ ήταν πραγματικά η συνεργασία, αδιαμφισβήτητα θα καλούσαν και την Τουρκία και τους Τ/κ σε αυτό.

«Αυτού του είδους τα μορφώματα που ιδρύονται ενάντια στην Τουρκία και τους Τ/κ δεν συμβάλουν στην ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή. Καμιά πρωτοβουλία στην οποία δεν θα συμμετέχει η Τουρκία και οι Τ/κ δεν μπορεί να πετύχει. Επομένως αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μια νέα απόδειξη ότι οι χώρες οι οποίες ακόμη δεν απάντησαν στις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία, τρέχουν πίσω από μάταια όνειρα. Επιπλέον αποκαλύπτουν ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία είναι ορθή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταλήγει αναφέροντας ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τόσο τα δικά μας νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα όσο και της “τδβκ”», όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος.

(πληροφορίες από euronews και KYΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ