Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Απανθρακωμένα τέσσερα παιδιά στη Ρουμανία – Ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι τους από σόμπα

Οι γονείς τους τα είχαν αφήσει μόνα τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στη Ρουμανία όπου τέσσερα μικρά παιδιά, τα οποία οι γονείς τους είχαν αφήσει μόνα, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τετάρτης όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι τους στην Τιμισοάρα. Τα απανθρακωμένα πτώματα των τεσσάρων αδελφών, ηλικίας τεσσάρων μηνών ως έξι ετών, εντοπίστηκαν από την πυροσβεστική.

Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ηλικίας 14 ετών, που επίσης βρισκόταν στο σπίτι διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια ξυλόσομπα, σύμφωνα με την IGSU, την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας. Την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι γείτονες ανέφεραν ότι είχαν καταγγείλει επανειλημμένα στις τοπικές Αρχές ότι οι γονείς τους παραμελούσαν τα παιδιά αυτά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οκτώ ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία και 27 ακόμη τραυματίστηκαν σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε οικίες το 2018, ενώ το 2017 ο αριθμός τους είχε φτάσει τους 12. Από το 2010 ως το 2012 τα τραγικά αυτά συμβάντα είχαν κοστίσει τη ζωή σε 152 παιδιά, κάτι που ώθησε τις αρχές να ξεκινήσουν εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών αυτών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ