Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Στέλνει και στρατό και γεωτρύπανο στη Λιβύη (video)

Επίδειξη δύναμης από τον τούρκο πρόεδρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρεις ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου με θέμα την λιβυκή κρίση, η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη προς υποστήριξη της αναγνωρισμένης διεθνώς κυβέρνησης της Τρίπολης, αλλά και γεωτρύπανο στις περιοχές που έχει συμφωνήσει με τον Σαράτζ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, από την Άγκυρα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει στην σταθερότητα στα νότιά της, περιλαμβανομένης της Λιβύης.

Και γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο

Ο τουρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως η Άγκυρα εντός του 2020 θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφώνησε με την αμφισβητούμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης.

Ο ίδιος ανέφερε πως η Άγκυρα θα στείλει το σεισμογραφικό πλοίο Ορούτς Ρείς για σεισμικές έρευνες.

«Με τη Λιβύη υπογράψαμε το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δυο χωρών. Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρείς θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ