Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Πανικός στην Ισπανία – Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στο Αλικάντε λόγω πυρκαγιάς (video)

Ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά ξέσπασε στη στέγη του τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο του Αλικάντε της Ισπανίας, που εξυπηρετεί μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας,

«Ξέσπασε πυρκαγιά στη στέγη του σταθμού και οι επιβάτες, όπως και οι εργαζόμενοι, απομακρύνθηκαν. Οι είσοδοι και οι έξοδοι του αεροδρομίου αποκλείστηκαν προσωρινά ενώ όλα τα αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος», εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας Aena.

Λίγο αργότερα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και είναι σε εξέλιξη ο αερισμός του χώρου, ώστε το αεροδρόμιο να επαναλειτουργήσει. Από το αεροδρόμιο του Αλικάντε περνούν χιλιάδες τουρίστες για να φτάσουν στις παραλίες της νότιας Βαλένθια.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα, ενώ σύμφωνα με την Aena, οι απογειώσεις αεροσκαφών γίνονται πλέον κανονικά, όχι όμως και οι προσγειώσεις. Για τον λόγο αυτό, τέσσερις πτήσεις άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια.

Το αεροδρόμιο Αλικάντε-Έλτσε, στο οποίο ήταν για σήμερα προγραμματισμένες 125 πτήσεις, είναι το πέμπτο σε αριθμό επιβατών στην Ισπανία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ