Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Νέα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του Τραμπ λίγο προτού αρχίσει η δίκη του

Οι Δημοκρατικοί έχουν στα χέρια τους ένα χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο αναφέρεται ότι ζητείται από τον oυκρανό πρόεδρο να ερευνήσει την «υπόθεση Μπάιντεν»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία σειρά από έγγραφα, τα οποία εξασφάλισε από τον Λεβ Παρνάς, το στενό συνεργάτη του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι, παρουσίασαν την Τρίτη (14/01) οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία οι Δημοκρατικοί θα επικαλεστούν στη δική του Ντόναλντ Τραμπ, περιλαμβάνεται και ένα χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο αναφέρεται ότι ζητείται από τον oυκρανό πρόεδρο να ερευνήσει την «υπόθεση Μπάιντεν». Αυτές οι εξελίξεις έρχονται, ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία η υπόθεση της παραμπομπής του αμερικανού προέδρου σε δίκη.

Τα αποδεικτικά στοιχεία – τηλεφωνικά αρχεία και άλλα έγγραφα – κοινοποιήθηκαν χθες ενόσω οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται να διαβιβάσουν τα άρθρα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (14/01) ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, η δίκη του Τραμπ θα αρχίσει πιθανότατα την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, θα διαρκέσει έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Εάν θα κλητευθούν μάρτυρες, όπως ζητούν μετ’ επιτάσεως οι Δημοκρατικοί, παραμένει ακόμη ασαφές. Σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκρέιαμ και Μάικ Ράουντς, το σχέδιο του ΜακΚόνελ εγγυάται ότι θα πραγματοποιηθούν ψηφοφορίες τόσο για την κλήτευση μαρτύρων όσο και για το αν θα παρουσιαστούν νέες αποδείξεις στη Γερουσία.

Στόχος των Δημοκρατικών παρουσιάζοντας τα νέα αποδεικτικά στοιχεία είναι να ενισχύσουν το κατηγορητήριο εις βάρος του Τραμπ, ότι δηλαδή έκανε κατάχρηση της εξουσίας του πιέζοντας την Ουκρανία να διεξαγάγει έρευνα για την οικογένεια του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, θα ψηφίσει σήμερα προκειμένου να σταλεί το επίσημο κατηγορητήριο με το αίτημα της καθαίρεσης του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος είναι ο τρίτος που βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

(πληροφορίες από από Reuters, Guardian)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ