Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Megxit: Το παρασκήνιο της βασιλικής σύσκεψης για Χάρι και Μέγκαν – Τα «έψαλλαν» στον πρίγκιπα (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις… ευλογίες της βασίλισσας Ελισάβετ έχουν και επίσημα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, προκειμένου να προχωρήσουν στη ζωή που οι ίδιοι επέλεξαν, απαρνούμενοι τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Στην ανακοίνωσή της, η βασίλισσα τονίζει μεταξύ άλλων ότι θα προτιμούσε μεν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ να έμεναν στο παλάτι, αντιλαμβάνεται όμως την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ:

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.

Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή σαν οικογένεια, παραμένοντας πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να βασίζονται οικονομικά σε δημόσια κεφάλαια στη νέα τους ζωή.

Συνεπώς συμφωνήθηκε πως θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ θα ζουν στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να λύσει η οικογένειά μου, και πρέπει να γίνει ακόμη λίγη δουλειά, όμως ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να παρθούν τις επόμενες μέρες».

 

Το παρασκήνιο της βασιλικής σύσκεψης

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Σάντριγχαμ πριν την έναρξη του οικογενειακού συμβουλίου, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει κατ’ ιδίαν με τη γιαγιά του και να της παρουσιάσει τη δική του εκδοχή της ιστορίας.

Κατά την ίδια πηγή, η Μέγκαν Μαρκλ δεν συμμετείχε σε καμία φάση στο συμβούλιο, επειδή εκφράστηκαν φόβοι ότι η παρέμβαση της δεν θα έμενε κρυφή.

Πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας Κάρολος προειδοποίησε τον Χάρι ότι δεν έχει «ανεξάντλητες πηγές» για να χρηματοδοτήσει τον νέο τρόπο ζωής του. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι ο Κάρολος φοβάται ότι ο νεώτερος γιος του ελπίζει πως θα είναι η βασιλική οικογένεια που θα πληρώνει τους οικογενειακούς λογαριασμούς του.

Σημειώνεται πως οι δημόσιες εμφανίσεις του ζευγαριού, καθώς και κάποιες από τις ανεπίσημες εμφανίσεις τους, χρηματοδοτούνται από τον πρίγκιπα Κάρολο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ