Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Υπερορθόδοξος ραβίνος στην Ιερουσαλήμ εξανάγκαζε σε δουλεία 50 γυναίκες και τα παιδιά τους

Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν με την ίδια κατηγορία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα χέρια της ισραηλινής αστυνομίας βρίσκεται ένας υπερορθόδοξος ραβίνος, ο οποίος κατηγορείται πως εξανάγκαζε «σε δουλεία» 50 γυναίκες και τα μικρά τους παιδιά, μέσα σε συγκρότημα κατοικιών στην Ιερουσαλήμ.

Οι αστυνομικές αρχές δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα του 60χρονου άνδρα, αλλά τόνισαν ότι θα παραμείνει προφυλακισμένος για τις επόμενες επτά ημέρες. Ο δράστης είχε ήδη συλληφθεί το 2015 για παρόμοιους λόγους, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αλλά νέα στοιχεία συνέτειναν στη σύλληψή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Καθώς προχωρούσε η έρευνα, οι ερευνητές βρήκαν τους τελευταίους δύο μήνες αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο ύποπτος ελέγχει κατά τρόπο απόλυτο 50 άτομα που ζουν σε συγκρότημα κατοικιών, όλα υπόκεινται εντελώς στη βούλησή του και είναι απομονωμένα από τις οικογένειες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομία.

Ο άνδρας είναι «ραβίνος» και διηύθυνε μια «κλειστή κοινότητα» μέσα σε «συνθήκες δουλείας», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη αστυνομική πηγή. Θεωρείται ύποπτος για την διάπραξη «διαφόρων εγκληματικών πράξεων σε βάρος των γυναικών και των παιδιών τους», εκ των οποίων ορισμένα ήταν μικρότερα των πέντε ετών.

Οι συλληφθέντες ανακρίνονται σε σχέση με υποψίες «παρενόχλησης» και «δουλείας», διευκρίνισε η αστυνομία αναφέροντας ότι συνελήφθησαν και οκτώ γυναίκες που θεωρούνται ύποπτες ότι συνεργάζονταν με αυτόν τον άνδρα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε συνοικία της Ιερουσαλήμ που κατοικείται από υπερορθόδοξους εβραίους.

Οι γυναίκες-θύματα και τα παιδιά τους ζούσαν στοιβαγμένοι μέσα σε αυτό το συγκρότημα κατοικιών που χρησίμευε ως χώρος θρησκευτικού «σεμιναρίου», διευκρίνισαν οι αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί τρέφουν υποψίες επίσης ότι ο άνδρας αποσπούσε ολόκληρους τους μισθούς των θυμάτων του, ενώ τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για πιθανά κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης στην υπόθεση αυτή.

Στα μέσα Νοεμβρίου, υπερορθόδοξες γυναίκες είχαν ξεκινήσει μεγάλη εκστρατεία κατά κάθε μορφής ενδοοικογενειακής βίας εντός των κοινοτήτων αυτών που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% των εννέα εκατομμυρίων Ισραηλινών, μένοντας συχνά απομονωμένες, σύμφωνα με τον τρόπο που ερμηνεύονται κανόνες της εβραϊκής θρησκείας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ