Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Mε τις «ευλογίες» της Ελισάβετ η παραίτηση Χάρι και Μέγκαν: Σεβόμαστε την απόφασή τους (video)

Η παραίτηση έγινε δεκτή με απογοήτευση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ άργησε, αλλά τελικά τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου σχολίασε την παραίτηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, τονίζοντας πως η απόφασή τους θα γίνει σεβαστή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι, η βασίλισσα «υποστηρίζει πλήρως» την επιθυμία του ζευγαριού για έναν νέο ρόλο αλλά «θα προτιμούσε να παραμείνουν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης της βασιλικής οικογένειας».

Το βασιλικό ανακοινωθέν

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.

Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσει μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια. Παρ’ όλο που θα θέλαμε να παραμείνουν μέλη της βασιλικής οικογένειας με πλήρες ωράριο, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια ενώ θα παραμείνουν ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή.

Επομένως συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει μια περίοδος μετάβασης κατά την οποία ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα περάσουν χρόνο στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα προς επίλυση για την οικογένειά μου και πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα αλλά ζήτησα να ληφθούν τελικές αποφάσεις τις προσεχείς μέρες».

Η τελευταία συνάντηση με τη βασιλική οικογένεια

Το πρωί της Δευτέρας ο Δούκας του Σάσεξ έφτασε στο κτήμα Σάντριγκαμ, στο Νόρφολκ, περίπου 177 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Kensington Palace, για να συναντήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πατέρα του Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, προκειμένου να βρουν μία κοινή λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες. Η Βασίλισσα νιώθει προδομένη και απογοητευμένη έπειτα από την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους προνόμια και να γυρίσουν την πλάτη στην οικογένεια, μετακομίζοντας στον Καναδά.

Το Σάντρινγχαμ θεωρήθηκε ιδανικό για τη συγκεκριμένη σύσκεψη καθώς είναι φυσικά πιο χαλαρό από το Μπάκινγχαμ και είναι ένας χώρος που αγαπούν όλοι όσοι πήραν μέρος σε αυτή την συνάντηση. Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο κτήμα με ένα μαύρο Range Rover Evoque λίγο πριν από τις 12:00 μ.μ. ώρα Βρετανίας, ενώ ένα τέταρτο πριν τη συνάντηση έφτασε και ο Δούκας του Κέιμπριτζ, επιλέγοντας να χάσει το μεσημεριανό γεύμα με τον αδελφό του και τη γιαγιά του, η οποία είναι εκεί από τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ