Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ο Τριντό υπόσχεται δικαιοσύνη για τα θύματα του ουκρανικού αεροσκάφους στην Τεχεράνη (video)

«Μπορεί να αισθάνεστε αφόρητα μόνοι, αλλά δεν είστε. Ολόκληρη η χώρα σας συμπαραστέκεται», είπε ο Πρωθυπουργός του Καναδά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δικαιοσύνη για τους δεκάδες ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο ουκρανικό αεροσκάφος θα επιδιώξει ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των θυμάτων. Στα θύματα περιλαμβάνονταν 57 Καναδοί, οι περισσότεροι ιρανικής καταγωγής.

Το Ιράν – και οι Φρουροί της Επανάστασης – υποστηρίζει ότι κατά λάθος κατέρριψε το αεροσκάφος με τους 176 επιβαίνοντες, κοντά στην Τεχεράνη, την περασμένη Τετάρτη (08/01), λίγο μετά τα πυραυλικά πλήγματα εναντίον βάσεων στο Ιράκ, όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα.

«Μπορεί να αισθάνεστε αφόρητα μόνοι, αλλά δεν είστε. Ολόκληρη η χώρα σας συμπαραστέκεται, απόψε, αύριο και όλα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά σε ένα πλήθος 1.700 ανθρώπων σε ένα γήπεδο μπάσκετ, στο Έντμοντον, στην επαρχία της Αλμπέρτα. Από το Έντμοντον ήταν 13 από τα θύματα, εκ των οποίων τα περισσότερα είχαν άμεση σχέση με το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα. «Δεν θα ησυχάσουμε εάν δεν πάρουμε απαντήσεις», τόνισε ο Τριντό.

Αρχικά το Ιράν αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους. Μόλις το Σάββατο (11/01), ο ιρανικός στρατός παραδέχθηκε ότι κατέρριψε κατά λάθος το μοιραίο Boeing. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του Ιράν, με αποτέλεσμα να διοργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ