Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Νέο βίντεο με το ουκρανικό Boeing να πέφτει φλεγόμενο στην Τεχεράνη

Τελικά το αεροσκάφος έπεσε από πύραυλο;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης περιμένει το Σάββατο (11/01) τις επίσημες ανακοινώσεις του Ιράν για τα αίτια της συντριβής του ουκρανικού Boeing 737 στην Τεχεράνη, ήρθε στο φως της δημοσιότητα ένας νέο βίντεο, που φαίνεται ένα ιπτάμενο αντικείμενο μέσα στις φλόγες. Το δημοσίευσε το «Iran Newsroom» την Παρασκευή (10/01).

Από την συντριβή του αεροσκάφους υπάρχουν και άλλα αποκαλυπτικά βίντεο.

Προς επιβεβαίωση της θεωρίας των «Αμερικανών», οι «New York Times» έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο – ντοκουμέντο τη στιγμή που ο πύραυλος φέρεται να χτυπά το ουκρανικό Boeing. Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου της Τεχεράνης καταγράφεται μια πολύ δυνατή λάμψη, το πύρινο ωστικό κύμα από την έκρηξη που καλύπτει τα πάντα και αμέσως μετά όλος ο τόπος γεμίζει φλεγόμενα συντρίμμια και θάνατο.

Το βίντεο δείχνει έναν ιρανικό πύραυλο να χτυπά ένα αεροπλάνο στον ουρανό της Παράντ, κοντά στο αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για το σημείο, στο οποίο το ουκρανικό αεροσκάφος με τους 176 επιβαίνοντες σταμάτησε να μεταδίδει το σήμα του, πριν συντριβεί. Στο βίντεο φαίνεται μια μικρή έκρηξη να σημειώνεται όταν ο πύραυλος χτυπάει το αεροπλάνο, το οποίο ωστόσο δεν εξερράγη.

Το τζετ συνέχισε να πετάει για μερικά λεπτά και έκανε στροφή προς το αεροδρόμιο, όπως γράφουν οι «Times της Νέας Υόρκης». Το αεροπλάνο πέταξε πάνω από το αεροδρόμιο, τυλιγμένο στις φλόγες, πριν εκραγεί και συντριβεί στο έδαφος, σκοτώνοντας ακαριαία και τους 176 επιβαίνοντες.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται σε επικοινωνιακό «πόλεμο» για ΗΠΑ και Ιράν η τραγωδία. Βρετανοί, Ουκρανοί και Καναδοί αποδέχονται την εκδοχή των Αμερικανών, ότι το χτύπησε πύραυλος, κάτι που οι Ιρανοί διαψεύδουν.

«Aξιόπιστη η εκδοχή κατάρριψης του Boeing από ιρανικό πύραυλο», είπε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος να μην πιστέψει» τις πληροφορίες διαφόρων δυτικών χωρών, σύμφωνα με τις οποίες η συντριβή του αεροσκάφους μπορεί να οφείλεται σε κατά λάθος ρίψη ιρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου. Υπογράμμισε την ανάγκη «ενδελεχούς έρευνας, της διακρίβωσης όλων των γεγονότων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ