Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Συνεχίζεται η πύρινη κόλαση στην Αυστραλία – Συγκλονίζουν οι εικόνες από δορυφόρους

Τεράστιες εκτάσεις πράσινου και εκατομμύρια ζώα έχουν γίνει στάχτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται στην Αυστραλία η άνιση μάχη με τις φλόγες. Οι πυρκαγιές, που συνεχώς ενισχύονται λόγω της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών, εξακολουθούν να μετατρέπουν σε στάχτη τεράστιες εκτάσεις, όπως αποκαλύπτεται από δορυφορικές εικόνες.

Ήδη από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου σε διάφορες περιοχές της Αυστραλία, έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις εκκένωσης. Πυροσβέστες καλούν τους πολίτες άρον άρον να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Σύμφωνα με τον Guardian, από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής άρχισαν να γίνονται εκκλήσεις για εκκένωση και σε άλλες περιοχές στη βορειοανατολική Βικτόρια και στο East Gippland.

Οι Αρχές της Αυστραλίας προειδοποιούν τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών ότι σήμερα αναμένεται ενίσχυση των ανέμων και πως η εκκένωση πρέπει να γίνει πριν από τις 19:50 (τοπική ώρα). «Αν η εκκένωση γίνει πιο μετά, τότε θα απειληθούν ζωές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Νέες δορυφορικές εικόνες από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Στις πυρκαγιές στην Αυστραλία -και στους καπνούς που έχουν γίνει ορατοί σε Χιλή και Αργεντινή- έχουν στραμμένα τα «μάτια» τους δεκάδες δορυφόροι διαστημικών και μετεωρολογικών υπηρεσιών. Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) έδωσε χθες στη δημοσιότητα μια εικόνα υψηλής ανάλυσης από τους δορυφόρους της αποστολής Sentinel-2. Η διαφορά της συγκεκριμένης φωτογραφίας, που ελήφθη στις 31 Δεκεμβρίου, είναι ότι διακρίνονται ξεκάθαρα ο καπνός, οι φλόγες και οι καμένες εκτάσεις στην Αυστραλία.
Η φωτογραφία από τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, σύμφωνα με την ESA, απεικονίζει μια έκταση πλάτους 50 χιλιομέτρων και μήκους 100 χιλιομέτρων:

«Χτενίζουν» την Αυστραλία οι δορυφόροι

Εικόνες από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία έστειλαν και οι δορυφόροι LandSat 7 και 8. Στις παρακάτω εικόνες διακρίνονται οι πυρκαγιές των τελευταίων 8 ημερών στη Νήσο Καγκουρό της Αυστραλίας:

Μια ακόμη εικόνα από την ίδια περιοχή της Αυστραλίας, από τους LandSat 8 και Sentinel 3

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ