Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Νέες κατηγορίες και μηνύσεις για βιασμό είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ο Τραμπ

Ο ίδιος φυσικά αρνείται τα πάντα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθόλου απίθανο δεν είναι το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος Τραμπ, από μία αρθρογράφος του περιοδικού Elle, η οποία διατείνεται ότι τη βίασε πριν από 24 χρόνια, σε ένα πολυκατάστημα στο Μανχάταν, σύμφωνα με απόφαση της δικαστού Ντόρις Λινγκ-Κοάν.

Με την απόφαση που εξέδωσε μέσα στην εβδομάδα, η δικαστής του ανώτερου πολιτειακού δικαστηρίου στο Μανχάταν αποφάνθηκε ότι ο Τραμπ απέτυχε να αποδείξει ότι η ίδια δεν είχε την δικαιοδοσία να ακούσει τους ισχυρισμούς της ενάγουσας Ε. Τζιν Κάρολ ή να παρεμποδίσει προσωρινά τις προσπάθειες της Κάρολ για τη συγκέντρωση αποδείξεων.

«Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος Τραμπ μέσω του συνηγόρου του ισχυρίζεται την έλλειψη προσωπικής δικαιοδοσίας [για την δικαστή] δεν υπήρξε ούτε μία ανάρτηση στο Twitter, πολύ δε περισσότερο μία προσωπική ένορκη κατάθεση για την υποστήριξη του ισχυρισμού του» έγραψε χαρακτηριστικά στην απόφασή της, η δικαστής.

Οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ δε σχολίασαν άμεσα την εξέλιξη αυτή.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ προχώρησε σε δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της Κάρολ σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια από την Ουάσινγκτον, όπου και διαμένει από την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ το 2017 και έτσι δεν μπορεί να του υποβληθεί μήνυση στη Νέα Υόρκη.

Η Ρομπέρτα Κάπλαν, δικηγόρος της Κάρολ ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της: «Αναμένουμε να προχωρήσουμε στην υπόθεση αυτή, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Τραμπ είπε ψέματα δηλώνοντας ότι δεν βίασε την πελάτισσά μας και ότι ούτε την έχει συναντήσει»

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ