Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

«Ναι» από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας στον γκέι Ιησού του Netflix (video)

Το δικαστήριο επέτρεψε τελικά στην πλατφόρμα να προβάλλει την επίμαχη ταινία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπορεί ένα κατώτερο δικαστήριο στη Βραζιλία να είχε απαγορεύσει στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix να προβάλει μία ταινία που παρουσιάζει τον Χριστό ως ομοφυλόφιλο, όμως την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ανέτρεψε την εν λόγω απόφαση και πλέον η ταινία μπορεί να προβάλλεται.

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Ντίας Τόφολι επεσήμανε ότι το Netflix μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει στους συνδρομητές του την ταινία αυτή της βραζιλιάνικης ομάδας κωμικών Porta dos Fundos, τονίζοντας ότι η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδης στη δημοκρατία.

«Η σάτιρα δεν θα επηρεάσει τη χριστιανική πίστη των Βραζιλιάνων», εξήγησε.

«Ο Πρώτος Πειρασμός του Χριστού» εμφανίζει τον Χριστό να φέρνει στο σπίτι του για να συναντηθεί με την οικογένειά του τον σύντροφό του.

Η ταινία αναρτήθηκε στο Netflix στις 3 Δεκεμβρίου και έχει προκαλέσει την οργή των συντηρητικών χριστιανών στη Βραζιλία. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν από την πλατφόρμα να κατεβάσει την ταινία, ενώ η ακροδεξιά θρησκευτική οργάνωση Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών της.

Στη Βραζιλία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καθολικών, ενώ αυξανόμενοι είναι και οι αριθμοί των ευαγγελικών χριστιανών που υποστηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση του επίσης ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο ίδιος ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο.

Ο γιος του Εντουάρντο Μπολσονάρου έχει αποκαλέσει την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι», τονίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας».

Εξάλλου στις 24 Δεκεμβρίου μια ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκε στα γραφεία των Porta dos Funtos με βόμβες μολότοφ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ