Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

«Σεισμός» στις ΗΠΑ: Ανακοινώθηκε η παραπομπή Τραμπ – «Θα νικήσουμε» απαντά ο αμερικανός πρόεδρος

«Δεν μας αφήνει άλλη λύση, είναι ξεκάθαρο ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας για το προσωπικό του συμφέρον», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το «Reuters», είδηση που προκαλεί «σεισμό» στις ΗΠΑ. «Έχετε τρελαθεί, παραπέμψτε με τώρα, εκλέχθηκα για να καθαρίσω το βάλτο και αυτό κάνω», απαντά ο αμερικανός πρόεδρος.

Όπως έγινε γνωστό, η Νάνσι Πελόζι έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών εγγράφων για την παραπομπή του αμερικανού προέδρου. «Οι ενέργειες του προέδρου έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα», είπε η Πελόζι στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος έκανε κατάχρηση της εξουσίας για το προσωπικό του συμφέρον και εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας, παρακρατώντας στρατιωτική βοήθεια σε αντάλλαγμα για την διεξαγωγή έρευνας για πολιτικό αντίπαλό του». Συνέχισε υπογραμμίζοντας πως τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών πρόσθεσε ότι ζητά από τους επικεφαλής των αρμοδίων επιτροπών που εμπλέκονται στην διαδικασία να «προχωρήσουν βάσει των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν την παραπομπή του προέδρου».

«Έλα να καταθέσεις στο Κογκρέσο, εάν έχεις στοιχεία», είχε προτρέψει τις προηγούμενες ημέρες η Νάνσι Πελόζι τον Ντόναλντ Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και κατέθεσαν μάρτυρες – κλειδιά για την υπόθεση.


«Δυστυχώς, αλλά με την πεποίθηση ότι αυτό είναι το σωστό και με ταπεινότητα, με σεβασμό στις αρχές των ιδρυτών μας και την καρδιά γεμάτη αγάπη για την Αμερική, είμαι αναγκασμένη να ζητήσω από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης να προχωρήσει τις διαδικασίες μομφής», τόνισε ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε από τους Δημοκρατικούς η έναρξη επίσημης έρευνας με το ερώτημα της παραπομπής του Ντόναλντ, σε συνέχεια των καταγγελιών ότι ζήτησε από τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξάγει έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν. Την απόφαση έλαβε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία είχε κάνει και τότε τη σχετική ανακοίνωση, ενώ είχε προηγηθεί πολύ παρασκήνιο.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (04/12) ο επικεφαλής της επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων, Δημοκρατικός Τζέρι Νάντλερ, είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που συμπεριφέρθηκε με τρόπο που να πληροί και τα τρία κριτήρια που μπορούν να οδηγήσουν πρόεδρο σε καθαίρεση: κατάχρηση εξουσίας, προδοσία της εθνικής ασφάλειας και παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

Στην οκτάωρη ακρόαση κυριάρχησαν οι απόψεις απόψεις τεσσάρων συνταγματολόγων που κλήθηκαν από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους. Οι τρεις υποστήριξαν ότι ο Τραμπ έκανε κατάχρηση εξουσίας ενώ ο ένας κληθείς από τους Ρεπουμπλικάνους υποστήριξε το αντίθετο.

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί έχουν τρελαθεί

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε αναρτήσεις του στο «Twitter», κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «έχουν τρελαθεί» και πως ενώ δεν έχουν στοιχεία εναντίον του, αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία.

«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Οι Δημοκρατικοί που έχουν συνηθίσει να μην κάνουν τίποτα κρατούν δέσμια τη χώρα με την υπόθεση της παραπομπής μου για την οποία δεν έχουν στοιχεία. Τους προκαλώ να προχωρήσουν την διαδικασία γρήγορα ώστε να υπάρξει μία δίκαιη δίκη στην Γερουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ και προσέθεσε ότι: «Θα καταθέσουν όλοι, ο Μπάιντεν, η Πελόζι και πολλοί άλλοι και εκεί θα αποδειχθεί πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημά μας. Εκλέχθηκα για να καθαρίσω τον βούρκο. Και αυτό θα κάνω».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αναφέρθηκε, λοιπόν, ονομαστικά στον πρόεδρο της επιτροπής πληροφοριών Άνταμ Σιφ, τον Τζο Μπάιντεν και τη Νάνσι Πελόσι.

Και ολοκλήρωσε τις αναφορές του, γράφοντας ακόμα: «Με παραπέμπουν για το τίποτα. Παράτησαν τα γελοία “πράγματα” περί Mueller και τώρα “κρεμούν τα καπέλα τους σε δύο εντελώς κατάλληλα (τέλεια) τηλεφωνήματα με τον ουκρανό Πρόεδρο.

Αυτό σημαίνει ότι η πιο σημαντική και σπάνια χρησιμοποιούμενη πράξη παραπομπής θα χρησιμοποιηθεί συστηματικά για να επιτεθεί σε μελλοντικούς Προέδρους.

Αυτό δεν είναι αυτό που είχαν κατά νου οι ιδρυτές μας. Το καλό είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ήταν ποτέ πιο ενωμένοι. Θα νικήσουμε!».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ