Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Ολλανδός καλλιτέχνης δίνει «ζωντάνια» σε γειτονιές, μετατρέποντας τοίχους σε… βιβλιοθήκες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έναν πολύ όμορφο τρόπο βρήκε ένας καλλιτέχνης για να αλλάξει την εικόνα σε πόλεις της Ολλανδίας και έκανε την αρχή από την Ουτρέχτη. Ο Γιαν Ις Ντε Μαν θέλει να φέρει ακόμα πιο κοντά τους ανθρώπους και το πιο πρόσφατο έργο του είναι η σχεδίαση μιας φανταστικής βιβλιοθήκης στην πρόσοψη μιας πολυκατοικίας στη συγκεκριμένη πόλη της Ολλανδίας.

Τα βιβλία που σχεδίασε στην πολύ όμορφη τοιχογραφία δεν είναι… τυχαία επιλογή. Τα ζωγράφισε με βάση τα αγαπημένα βιβλία των ενοίκων. Και αυτό θα κάνει και στο μέλλον.

Ο ολλανδός καλλιτέχνης εμπνέεται, δημιουργώντας ξεχωριστά έργα που φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά. Θέλει να εντοπίζει ένα από τα πολλά κοινά που μπορεί να συνδέουν τους ανθρώπους, όπως είναι τα βιβλία και η αγάπη τους γι’ αυτά. Αυτό που θέλει ο Γιαν Ις Ντε Μαν είναι να δημιουργήσει έργα με τα οποία ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί ζητώντας τη συμμετοχή των κατοίκων της εκάστοτε περιοχής.

Αυτό αναφέρει και στα προφίλ του στα social media. «Μια εβδομάδα σκληρής δουλειάς ήταν αρκετή για να φτιαχτεί αυτή η διαδραστική τοιχογραφία. Ειδικά σε μια γειτονιά όπως αυτή, είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τόσο πολλές εθνικότητες και διαφορετικά γούστα να στέκονται ήσυχα σε ένα ντουλάπι…», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο ολλανδός καλλιτέχνης στο instagram.

Πολλοί καλλιτέχνες επιλέγουν για παράδειγμα εγκαταλελειμμένα κτίρια και παλιές κατασκευές ως καμβά για τα έργα τους, αλλά ο Για Ις Ντε Μαν ακολούθησε μια άλλη διαδρομή. Με στόχο να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά.

janisdeman grafiti utrecht vivliothiki11042019 1

janisdeman grafiti utrecht vivliothiki11042019 2

janisdeman grafiti utrecht vivliothiki11042019 3

janisdeman grafiti utrecht vivliothiki instagram11042019

janisdeman grafiti utrecht vivliothiki instagram11042019 1

janisdeman grafiti utrecht vivliothiki instagram11042019 2

janisdeman grafiti utrecht vivliothiki instagram11042019 3

janisdeman grafiti utrecht vivliothiki instagram11042019 4

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ