Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Τα… 60s κατηγορεί ο (πρώην) Πάπας για τα σκάνδαλα στην Εκκλησία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο 91χρονος Βενέδικτος, που το 2013 έγινε ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε σε διάστημα έξι αιώνων, με ένα εκτενές κείμενο που ξεπερνά τις  6.000 λέξεις προσπαθεί να εντοπίσει  «την πηγή του κακού»  για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τα θεμέλια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Εκεί αναφέρει πως κύριο υπεύθυνο για το κλίμα «ελευθεριότητας» την… κουλτούρα που επικράτησε τη δεκαετία του 1960, αναφέροντας μάλιστα πως κάποιες από τις ιερατικές σχολές «είχαν μια ανοιχτά γκέι κουλτούρα».

Οι νεαροί επαναστάτες του 1968, γράφει, έδωσαν μάχη για «απόλυτη σεξουαλική ελευθερία, μια ελευθερία που πλέον δεν ακολουθούσε καμία νόρμα».

Το κείμενο είναι γραμμένο στη μητρική του γλώσσα, τα  γερμανικά (ίσως εξηγεί αυτό το μέγεθος του κειμένου; )και σε αυτό ο πρώην Πάπας αναφέρει ότι στόχος του είναι να βοηθήσει την Εκκλησία να αναζητήσει «μια νέα αρχή».

Στον πρόλογο ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι πλέον άμεσα υπεύθυνος» για την Εκκλησία και σημειώνει ότι συμβουλεύτηκε τον πάπα Φραγκίσκο πριν αποφασίσει να δημοσιοποιήσει το έγγραφο.

Ο Βενέδικτος προσθέτει: «Μέρος της φυσιογνωμίας της Επανάστασης του 1968 ήταν ότι η παιδοφιλία διαγιγνώσκετο πλέον και επιτρεπόταν ως κάτι κατάλληλο».

«Η Εκκλησία  δεν έμεινε ανέπαφη από το φαινόμενο και επηρεάστηκε όσο και η υπόλοιπη κοινωνία» καταλήγει.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ