Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Αφαιρέθηκε η υπηκοότητα Ισημερινού από τον Τζούλιαν Ασάνζ (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής της WikiLeaks, που συνελήφθη από την βρετανική αστυνομία, έχασε… την υπηκοότητα Ισημερινού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του χώρας Χοσέ Βαλένσια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα που είχε του χορηγηθεί, μετά την αφαίρεση της διπλωματικής του ασυλίας.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κρατείται στο κεντρικό Λονδίνο, απομακρύνθηκε από την πρεσβεία του Ισημερινού στην Αγγλία, όπου και συνελήφθη. Εκεί είχε καταφύγει από το 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στην Σουηδία στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για σεξουαλική επίθεση.

«Η χορήγηση της υπηκοότητας του Ισημερινού ήρθη χθες με εισήγηση του υπουργείου Εξωτερικών, μετά την διαπίστωση πλήθους ανωμαλιών της διαδικασίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού.

Να θυμίσουμε ότι ο ιδρυτής της WikiLeaks επενέβη στις εσωτερικές υποθέσεις του Ισημερινού και άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ανάμεσά τους και δύο ρώσοι χάκερς, ζουν στην συγκεκριμένη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Αυτά έκανε γνωστά στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού. Την έκδοσή του ζήτησαν και οι ΗΠΑ, αφού για… πολλούς είναι ένας «επικίνδυνος αντάρτης» που έχει υπονομεύσει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ