Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Παρέμβαση Σνοούντεν για τη σύλληψη Άσανζ: Μαύρη μέρα για την ελευθερία του Τύπου (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τα μυστικά προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ, πήρε θέση για τη σύλληψη του ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks την Πέμπτη 11 Απριλίου στην πρεσβεία του Ισημερινου, δηλώνοντας ευθαρσώς πως πρόκειται για μία «μαύρη στιγμή για την ελευθερία του Τύπου».

«Οι φωτογραφίες που δείχνουν πως ο πρεσβευτής του Ισημερινού προσκαλεί την μυστική αστυνομία της Βρετανίας για να σύρει έξω από το κτίριο της πρεσβείας κάποιον του οποίου η δημοσιογραφική δουλειά – είτε αυτό αρέσει είτε όχι- έχει βραβευτεί, θα μπουν στα βιβλία της ιστορίας. Οι επικριτές του Ασάνζ μπορούν να χαίρονται, αλλά αυτή είναι μια μαύρη στιγμή για την ελευθερία του Τύπου», έγραψε αναλυτικά Σνόουντεν στον λογαριασμό του στο Twitter για τη σύλληψη του Ασάνζ .

Yπενθμίζεται πως ο Έντουαρντ Σνόουντεν  ζει στην Μόσχα, καθώς εκκρεμεί και εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ο πρώην συνεργάτης των ΗΠΑ επικαλέστηκε τις αποφάσεις των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι ενδεχόμενη σύλληψη του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, θα συνιστούσε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Σημαντική πληροφορία για τους δημοσιογράφους, που γράφουν για την σύλληψη του Ασάνζ από τον Ισημερινό: ο ΟΗΕ επίσημα έχει αποφασίσει, ότι ενδεχόμενη σύλληψη του θα ήταν αυθαίρετη και θα συνιστούσε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ΟΗΕ επανειλημμένα έχει προβεί σε ανακοινώσεις, μέχρι και πρόσφατα, μέσω των οποίων ζητούσε την απελευθέρωση του Ασάνζ» και συνεχίζει παραθέτοντας απόκομμα των εν λόγω εκτιμήσεων, οι οποίες καλούν τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να αφήσουν τον Άσανζ να εξέλθει από την πρεσβεία του Ισημερινού.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ