Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Brexit: Οι «27» ζητούν διασφαλίσεις για να μην διαταραχθεί η λειτουργία της ΕΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να έχουν πιο πολλές συναντήσεις μέσα στο επόμενο διάστημα χωρίς την παρουσία εκπροσώπων από τη Βρετανία, ενώ θα ζητήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην υπονομεύσει τη λειτουργία της Ένωσης, «ιδίως όταν συμμετέχει σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων κατά τη διάρκεια της παράτασης στο Brexit».

Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, έχει ως στόχο τη συμφωνία μιας δεύτερης παράτασης για το Brexit. Το προσχέδιο απόφασης αναθεωρήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ώστε να περιλάβει περισσότερες διασφαλίσεις για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διαταράξει η Βρετανία τις διαδικασίες για όσο διάστημα παραμείνει μέλος της ΕΕ.

«Τα 27 μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσουν να συναντώνται ξεχωριστά (σ.σ. χωρίς τη Βρετανία) σε όλα τα επίπεδα για να συζητούν θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρεται στο κείμενο αυτό, το οποίο ενδέχεται να τροποποιηθεί περαιτέρω.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε πρόθυμη να δεχθεί μία μεγαλύτερη παράταση του Brexit, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, με την προϋπόθεση όμως ότι θα είναι σε θέση να τη συντομεύσει, όπως δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι χαρακτήρισαν την παρουσία της βρετανίδας πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής ως «πιο στιβαρή από το συνηθισμένο»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ