Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ξανά στο σκοτάδι η Βενεζουέλα – Έτοιμος να δεχθεί διεθνή βοήθεια ο Μαδούρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια νέα βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότητησης του Καράκας βύθισε την πρωτεύουσα και ένα μεγάλο κομμάτι όλης της Βενεζουέλας ξανά στο σκοτάδι τα ξημερώματα της Τετάρτη 10 Απριλίου.

Προς το παρόν, ής, ούτε η κυβέρνηση ούτε η εθνική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Corpoelec έχουν δώσει κάποια εξήγηση για το γεγονός, το οποίο προκαλεί σημαντικά προβλήματα σε 20 από τις 23 συνολικά πολιτείες της Βενεζουέλας

Από τις 7 Μαρτίου η χώρα ταλανίζεται από διακοπές στην ηλεκτροδότηση, μετά την μεγάλη βλάβη που άφησε τη χώρα στο σκοτάδι για πέντε μέρες. Από τα προβλήματα έχουν επηρεαστεί τα δίκτυα ύδρευσης, τηλεφωνίας αλλά και το Διαδίκτυο. Η κυβέρνηση καταγγέλλει την αντιπολίτευση και τις ΗΠΑ για σαμποτάζ. Παράλληλα ο Μαδούρο δήλωσε ότι το Καράκας είναι διατεθειμένο να δεχθεί διεθνή βοήθεια στη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουρερ, αρνείται όμως τον χαρακτηρισμό ανθρωπιστική κρίση.

«Επιβεβαιώνουμε τη διάθεσή μας να δημιουργήσουμε μηχανισμούς συνεργασίας για τη βοήθεια και τη διεθνή στήριξη» έγραψε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο Twitter.

Ο πρόεδρος της χώρας ξεκαθάρισε επίσης πως η συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού θα πρέπει να σέβεται «τη νομική τάξη στη Βενεζουέλα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ